#234 Jedinstvena kadetska liga: Novi projekt HKS-a | Crosarka.com #234

Jedinstvena kadetska liga: Novi projekt HKS-a

Jedan od novih projekata Hrvatskog košarkaškog saveza ove sezone je uvođenje jedinstvene lige za dječake rođene 2001. godine i mlađe koja će se zvati Jedinstvne kadetska liga. Liga će brojati deset klubova iz svih djelova lijepe naše, a započeti će 12. siječnja ove godine.

U ligi će sudjelovati sljedeći klubovi: Bjelovar, Cibona, Cedevita, Dubrava, Dubrovnik, FSV, Pazin, Slavonski Brod 1946, Split te Zadar. Ukupno će se igrati 18 kola dvokružnim sistemom, liga će trajati pet mjeseci, a prva četiri kluba izboriti će naslov na Završnici mlađih kategorija koja će ponovo okupiti sva tri uzrasta (juniori, kadeti i pretkadeti) na jednom mjestu. Klubovi koji ne izbore završnicu imati će priliku kvalificirati se u Kup regija čije će se finale također odigrati u istom mjestu.

Sve utakmice moći će se pratiti na stranicama HKS-a putem Live statistike te putem YouTube kanala gdje će se svaka utakmica prenosti Livestreamom.

Ovo će biti prvi puta u povijesti da će neka kadetska ekipa u Hrvatskoj igrati ovakav sustav te ostaje vidjeti kako će se projekt razviti. Hoćemo li napokon uspjeli pridobiti naše mlade talentirane igrače da ostanu u našim klubovima ili će i dalje svi tražiti svoju šansu vani?

HKS

HKS