Jolly se uključuje u utrku za Šarićem

Array

Sapunica oko sudbine našeg mladog košarkaša dobila je novu epizodu. U licitiranje oko Šarićeva imena uključio se i šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly, prvi čovjek šibenskog kluba koji ove sezone nastupa u A1 ligi.

Stojanović tvrdi da je spreman uplatiti traženi iznos odštete za Darija: “Istog trenutka spremni smo uplatiti Zagrebu odštetu od 550.000 eura za Šarića. I taj novac možemo uplatiti jednokratno, a ne u ratama.” 

“Mi bismo najviše voljeli kada bi Šarić odmah došao u Šibenik i da se s njime plasiramo u Regionalnu ligu. Međutim, želi li Šarić već ove sezone nastupati u tom natjecanju, spremni smo i na opciju da ga posudimo Splitu, uz varijantu da mu taj klub isplaćuje plaću. Naša namjera je sa Šarićem potpisati višegodišnji ugovor, barem na četiri, pet godina”, rekao je o svojim planovima čelnik šibenskog kluba, kako piše Slobodna Dalmacija.

Ponuda iz Šibenika tako daje novu dimenziju priči oko Šarića, a u donošenju konačne odluke morat će se složiti Dario i njegova obitelj, košarkaški klub Zagreb i menadžerska agencija koja vodi brigu o Šariću. Podsjećamo, za Šarićev ugovor bori se i moćni turski klub Anadolu Efes iz Istanbula, koji je po nekim informacijama trenutno najbliži angažiranju Šarića, da bi ga za ovu sezonu posudio splitskom klubu. U kuloarima se spominje i Maccabi iz Tel Aviva kao jedna od zainteresiranih strana, gdje je opet u pitanju splitska veza preko Nikole Vujčića.

Također, ne treba zaboraviti da Šarić ima potpisan predugovor sa španjolskim Bilbao Basketom, ali je pitanje imaju li Španjolci dovoljno novca da plate visoku odštetu. Ako u Bilbau osiguraju sredstva za Šarićev dolazak, i Jolly i Efes bi mogli lako ostati kratkih rukava. Po svemu sudeći, situacija bi se trebala brzo rasplesti, na radost Šarića i svih ljubitelja košarke u Hrvatskoj. Sigurno bismo ga najviše voljeli vidjeti, baš kao i on sam sebe, u ABA ligi i Splitovom dresu, ali trenutno je ipak najvažnije da Dario što prije zaigra natjecateljsku košarku, bilo to u Splitu ili nekom drugom klubu.

Related Articles