Jordano: Izvukli smo završnicu na dobar način

Array

Najmlađa hrvatska košarkaška reprezentacija, ona do 16 godina starosti početkom tjedna vratila se iz litavskog Kaunasa. Ondje je bilo održano Europsko prvenstvo, a reprezentacija je pod vodstvom trenera Kvarnera 2010 Marijana Mancea ubilježila deveto mjesto.

Onaj prvotni cilj o plasmanu među pet najboljih europskih reprezentacija nije ostvaren, što automatski znači da neće biti ništa od nastupa Hrvatske na U-17 Svjetskom prvenstvu sljedeće godine. Ipak, Hrvatska se može pohvaliti drugim najboljim asistentom čitavog prvenstva. Mladi Riječanin Antonio Jordano u devet je nastupa podijelio 41 loptu, što daje prosjek od 4,6 asistencija po utakmici.

“Išli smo u Litvu s malo većim ciljevima. Htjeli smo biti među prvih pet, ali se nažalost takav rasplet nije dogodio. Opet, ne možemo biti nezadovoljni jer uspjeli smo očuvati status u A diviziji. Nadali smo se medalji, znali smo da je možemo dohvatiti, no za taj uspjeh ipak su nam trebali još neki igrači koji se nisu mogli odazvati pripremama”, rekao je Jordano.

Ispred njega je po asistencijama na Eurobasketu bio sam MVP čitavog turnira, bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa. Jordano je njegov klupski kolega u Cedeviti, a ističe da mu je jako drago zbog uspjeha BiH.

“Gledao sam dosta njegovih utakmica, nemam ništa drugo osim riječi hvale za njegov nastup. Čast mi je biti njegov suigrač u Cedeviti, jedan od drugog možemo puno naučiti i imati koristi u našim karijerama”, rekao je Jordano.

Ove godine je U-16 generacija ostvarila bolji rezultat od one prošlogodišnje koja je u Latviji jedva izborila ostanak u elitnoj diviziji osvojivši jedanaesto mjesto. Bilo bi teško vratiti se kući znajući da će tvoji vršnjaci sljedeće godine morati igrati B diviziju.

“Izvukli smo završnicu prvenstva na dobar način. Ne mislim da je ovo loš rezultat i loš početak ove generacije. Za dvije godine čeka nas U-18 Europsko prvenstvo na kojem ćemo se, ja se nadam, okupiti u punom sastavu. Ovo je naš početak, možemo u budućnosti činiti velike stvari”, kaže Jordano.

Mladi riječki razigravač iza sebe ima odličnu sezonu u kadetskoj momčadi Cedevite, ali i nastup na Jordan Brand Classic kampu u New Yorku gdje je zajedno s još devetero Europljana hvatao prve impresije o američkom profesionalizmu.

“To je iskustvo koje se ne zaboravlja. Velika mi je čast bila otići i samo na zagrebački dio priče, a kada sam čuo da sam izabran za polazak na kamp u New York, nisam znao kako reagirati, bio sam presretan. Iza mene je odlična godina, sada se treba vratiti i nastaviti dalje istim tempom”, kazao je Jordano.

Related Articles