Još jedan Brođanin u Slovačkoj

Array

Dugogodišnji kapetan Đure Đakovića i bivši U20 reprezentativac Hrvatske, Matej Karlović, karijeru će nastaviti u slovačkoj Nitri, koji tako postaje prvi klub mladog Brođanina izvan Slavonskog Broda i Hrvatske.

23-godišnji Karlović karijeru je započeo u svom matičnom klubu, tadašnjem Svjetlost Brodu, gdje se vrlo brzo nametnuo kao jedan od najboljih igrača svoje momčadi. Da je epitet najveće nade brodske košarke bio potpuno opravdan, dokazuje i nastup za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu U20 u Grčkoj, u generaciji za koju su nastupali Bojan Bogdanović, Miro Bilan i Mario Delaš.

Igrajući za matični klub, najbolje partije pružio je u sezoni 2009./2010., kada je u A1 hrvatskoj ligi ostvario prosječan učinak od 15.5 koševa, 2.4 skoka i 2.5 asistencije po utakmici te u sezoni 2010./2011., s prosječnih 14 koševa u A1 i 13.3 koša, 3 skoka i 2 asistencije u Balkanskoj ligi.

U sezoni 2011./2012. nije previše igrao, budući da je teško ozlijedio koljeno te je protekla sezona trebala biti sezona povratka brodskog kapetana u život. Međutim, dojam je da mu matični klub u najtežim trenucima njegove karijere nije pružio dovoljnu podršku u njegovom povratku na parket.

Zbog strategije dovođenja brojnih igrača izvana, koju je podržavao i trener Neven Plantak, Karlović dobiva minute na kapaljku, nedovoljno da bi dao puni doprinos momčadi u obujmu u kojem to zasigurno može. Stoga, svoju sreću je odlučio potražiti u Slovačkoj, gdje će ponovno pokušati oživiti svoju košarkašku karijeru.

Svoje dojmove, nakon potpisivanja ugovora s Nitrom, iznio je za portal Crosarka:

„Jako sam zadovoljan što sam potpisao za novi klub. Imam malu tremu, no to je normalno. Ipak je to prvi klub u kojem ću igrati nakon mog matičnog kluba. Tamo su velika očekivanja jer je Nitra veliki klub u Slovačkoj, s velikim ambicijama. Jako sam sretan i jedva čekam da počnu pripreme.“

O teškim trenucima, koji su sada iza njega, nije želio puno govoriti:

„Ne bih se želio osvrtati na vrijeme iza sebe. Ne želim ići unatrag, nego gledam isključivo prema naprijed. Ovo smatram svojim novim početkom i tome se radujem.“

Zanimljivo, Karlović je treći igrač, koji je iz prošlogodišnje momčadi Đure Đakovića otišao u Slovačku. Naime, još ranije, njegov bivši trener i suigrač, Krunoslav Krajnović i Marko Batina, potpisali su ugovore za Prievidzu.

Veliki trag u Slovačkoj ostavio je još jedan Brođanin, još jedan bivši Karlovićev trener, Igor Kovačević, koji je u dresu Lučeneca, osvojio dva naslova prvaka Slovačke te pritom postao najbolji strijelac i MVP tamošnjeg prvenstva.

Tako Slovačka, čini se, postaje oaza brodske košarke, koja očito zna prepoznati i cijeniti kvalitetu i talent mladih brodskih igrača i trenera.

Related Articles