Još jedna prekrasna gesta Gorana Dragića prema mladima u Sloveniji

Array

Nakon što je tijekom ljeta otvorio obnovljeno košarkaško igralište u ljubljanskom Tivoliju, Goran Dragić će ispuniti obećanje te će u sudjelovanju s Gradom Mariborom osigurati pametno igralište i u štajerskoj prijestolnici.

Časni zlatni kapetan slovenske košarkaške reprezentacije Dragić, sa svojom fondacijom (Goran Dragić Foundation) djeluje i u domovini. Tijekom ljeta je u Tivoliju otvoreno pametno igralište (osim koševa, ono uključuje upute za izvođenje vježbi, fotografije i QR kodove). U idućoj godini bi takvo igralište trebao dobiti i Maribor.

Iz Grada Maribora su naime poručili da su s Dragićevom fondacijom i službeno potpisali pismo namjere, s kojim su potvrdili sudjelovanje u projektu uređenja prvog pametnog igrališta u istočnoj Sloveniji.

Iduće godine će Dragićeva dobrotvorna fondacija na području ŽKK na Taboru u Mariboru opremiti obnovljeno i prvo pametno košarkaško igralište u istočnoj Sloveniji. Gradu će ista donirati opremu za pametno igralište, na kojem je osim gibanja i mogućnost poučnih sadržaja, napisali su u izjavi za javnost.

Osim toga je Gogi Mariborčanima namjenio deset besplatnih ulaznica za dvije Miamijeve utakmice u veljači.

MO Maribor je odlučila da odlazak na utakmice, uključujući i putovanje, omogući nadarenim mariborskim učenicima, koji su aktivni u sportu, a uz to na određenom području ostvaruju izvrsne rezultate. S time poručujemo da ulažemo u mlade Mariborčane. Želimo im otvoriti vrata u svijet i omogućiti da u inozemstvu dobiju kvalitetno znanje i širinu, dok uz to doma stvaramo uvjete, u kojima će moći uspješno pridobljene kompetencije upotrijebiti. 

Related Articles