JPH B: Cibona favorit, Vrijednosnice, Zadar i Rudeš u borbi za F4

Array

Sutra u 15:30 Cibona i Križevci igraju u Osijeku prvi susret ovogodišnje poluzavršnice Prvenstva Hrvatske. Dva sata kasnije u istoj skupini nastupaju Zadar i Vrijednosnice, a oba ogleda šibenskog turnira počinju u 20 sati. Naravno, sva događanja iz četiri dvorane u kojima će se igrati utakmice pratite na našem portalu.

Domaćin osječke skupine B je jedini slavonski prvoligaš Vrijednosnice Osijek kome će društvo praviti zagrebački klubovi Cibona i Rudeš, te Zadar i Križevci.

Cibona, prvoplasirana momčad regije centar, u Osijek dolazi kao najveći favorit za osvajanje prvog mjesta. Prve dvije utakmice (Križevci, Rudeš) će igrati bez Ante Tonija Žižića, Nika Slavice i Ivice Zupca koji će biti u četvrtak u sastavu seniora u susretu lige za prvaka s Cedevitom. No to nisu svi problemi koje muče trenera Cibone Danijela Lutza:

Na prva dva susreta putujemo s deset igrača, jer zbog ozljeda nemamo Kumanovića, Nikića i Pršu, dok je nastup Skokne još u pitanju s obzirom na potrebe seniorske momčadi. Turnir u Sarajevu gdje smo osvojili treće mjesto nam je bio odlična priprema za PH, gdje ćemo u startu imati samo dva igrača ’97 godište. Nemam puno informacija o Križevcima i domaćinu, a o Zadru ne treba puno govoriti jer znamo s kojim dišpetom igraju protiv Cibone. Rudeš će nam biti veoma neugodan suparnik s obzirom na našu posljednju utakmicu u Zagrebu. U turnir ulazimo s ambicijama da budemo prvi i izborimo završni finalni turnir – rekao nam je danas trener Cibone uoči puta u Osijek.

Cibona: Ante Toni Žižić, Bruno Skokna, Toni Kumanović, Antun Maričević, Ivica Zubac, Nik Slavica (1997), Lovro Buljević, Mate Mandić, Luka Jelinić, Ante Martinac, Karlo Uljarević, Petar Šunjić, Josip Popić (1998), Antonio Jularić, Krešimir Nikić (1999); Trener Danijel Lutz, pomooćni trener: Ivan Kapov

Danijel Lutz

Križevci će biti prvi protivnik Vukovima. Popularni Žapci i ove godine će kao najbolja momčad regije sjever bez poraza nastupiti na poluzavršnici. Trener Matej Bolčić ističe da su samim plasmanom na PH ispunili svoj cilj ove sezone i naglašava:

Svi protivnici su izuzetno kvalitetni i ruku na srcu ako uhvatimo neku pobjedu bit će to veliki rezultat za nas. Uz glavne domaće snage Matiju Palijana, Andreja Topića i kadeta Ivana Kranjčića izdvojit ćemo pridošlice Vjerana Mikca iz Petra Zrinskog (Vrbovec) i Marka Hrženjaka (Podravac Virje) koji sutra neće moći pomoći svom Podravcu u susretu A1 kvalifikacija protiv Jazina.

Križevci: Matija Palijan, Andrej Topić, Vjeran Mikac, Marko Hrženjak, Hogar Mergon, Ivan Džolan (1997), Matej Ferenčak, Vedran Mikac, Bartol Končurat (1998), Ivan Kranjčić, Gabrijel Deković, Leo Rešetar, Nikica Cetl (1999), Luka Horvat (2000); Trener: Matej Bolčić

Rudeš, četvrtoplasirana momčad (8-6) centra, na prvu svoju juniorsku poluzavršnicu u povijesti kluba dolazi kao brončana kadetska momčad (98/88) prošle sezone koja čini gro momčadi ove sezone. Uoči puta u Osijek četiri dana su bili na turniru u Vareseu (Italija) gdje su uz četiri pobjede i jedan poraz osvojili peto mjesto.

Trener Danko Miholić ne stavlja imperativ rezultata pred svoju momčad: Nama je ovo prvenstvo velika nagrada za ovu sezonu i škola za sljedeću sezonu kada želimo napraviti pravi rezultat. U svakom slučaju mi u svakom susretu idemo na pobjedu, i tako će biti u Osijeku. Ako nam se ukaže prigoda za final four mi je želimo iskoristiti.

Rudeš: Ivan Radman, Luka Galinović, Zvonimir Rebić (1997), Ivan Tvrtko Majić, Grgur Matolić, Tomislav Cvitković, Krešimir Ljubičić, ivan Skorupan (1998), Marko Jurić, Bruno Miloš, Filip Solac, Matej Nakić (1999): Trener: Danko Miholić, pomoćni trener: Milan Ličina

Zadar, kao drugoplasirana momčad u Dalmaciji, u Slavoniju putuje s željom da izbori završni turnir, a trener Marko Selin se najviše pribojava prvog susreta:

Krećemo u 7 ujutro iz Zadra i praktički dolazimo direktno na utakmicu s domaćinima koja će nam biti izuzetno teška i neugodna. Favorit turnira je svakako Cibona, a u krugu između domaćina, Rudeša i nas tražit će se drugo mjesto bez podcjenjivanja Križevaca. Osim ozlijeđenog Dražovića svi drugi igrači su spremni za turnir – naznačit će Selin.

Zadar: Marin Dijan, Toni Jelenković, Šime Batović, Domagoj Vrkić, Ivan Peričić, Ivan Dražević, (1997), Ivan Marcelić, Ivan Barić, Zvonimir Uzelac, Sandro Ćurković, Kristijan Šoša, Frane – Stjepan Škara (1998), Karlo Gardijan, Matej Knežević, Domagoj Cicero (1999); Trener: Marko Selin, pomoćni trener: Petar Popović

Vrijednosnice Osijek upisuju treći nastup na juniorskim poluzavršnicama u posljednjih četiri godine. U klubu kažu da im rezultat nije na prvom mjestu, ali ponosni su na kontinuitet igranja i dobrih plasmana među ponajboljim klubovima u Hrvatskoj. Ova sadašnja generacija je prije dvije godine, plasmanom na kadetski Final four, ostvarila najveći uspjeh mlađih kategorija Brokera. U nešto izmijenjenom sastavu pokušat će to ponoviti ovaj tjedan.

Trener Vanja Miljković posebno ističe napredak igrača iz svoje momčadi. Prije dvije godine mnogi od njih nisu bili u prvom planu svojih selekcija, ali dobrim radom uspjeli su se nametnuti i biti u fokusu trenera prve momčadi. Prilika za dokazivanja imaju dosta, od juniorske lige, druge momčadi koja igra A2 pa do A1 lige.

Miljković se slaže s trenerom Selinom da će biti zanimljiva borba za drugo mjesto. Također, smatra da bi prva utakmica mogla biti odlučujuća.

Protiv Zadra igramo prvu utakmicu, dobar rezultat bi nam sigurno puno značio. Cibona je favorit, a između nas, Zadrana, Rudesa i Križevčana treba tražiti drugog putnika za završnicu. Bilo bi odlično kada bi bili u prilici to napraviti u subotu protiv Rudeša u predigri seniorske utakmice Vrijednosnica i Splita. Bio bi to veliki uspjeh.

Vrijednosnice Osijek: Luka Jakić, Antonio Žulj, Ivo Vincetić, Filip Zagrajski, Domagoj Cerjak, Zvonimir Blažević, Simon Matišić (1997), Luka Ilić, Slaven Stanojlović, Matej Petrić, Adel El Moourtada, Filip Jakov Mišić, Marko Vincetić (1998): Trener: Vanja Miljković, pomoćni trener: Frano Radan

Raspored:

1. kolo – srijeda, 08. travnja
15:30 Cibona – Križevci (Jug 2) LIVE
17:30 Zadar – Vrijednosnice Osijek (Jug 2) LIVE

2. kolo – četvrtak, 09. travnja
15:30 Križevci – Zadar (Jug 2) LIVE
17:30 Rudeš – Cibona (Jug 2) LIVE

3. kolo – petak, 10. travnja
15:30 Zadar – Rudeš (Jug 2) LIVE
17:30 Vrijednosnice Osijek – Križevci (Jug 2) LIVE

4. kolo – subota, 11. travnja
15:30 Rudeš – Vrijednosnice Osijek (Gradski vrt) LIVE
17:30 Cibona – Zadar (Gradski vrt) LIVE

5. kolo – nedjelja, 12. travnja
10:00 Vrijednosnice Osijek – Cibona (Jug 2) LIVE
12:00 Rudeš – Križevci (Jug 2) LIVE

Više na: crosarka.com/juniorsko-prvenstvo-hrvatske

Related Articles