JPH (B): Kaštela bolja od Sonika, Cibosi zadnjim šutem do slavlja

Array

Prvog dana juniorskog PH na rasporedu su jadranski i zagrebački ogledi ekipa koje su se već susretale ove sezone u prvenstvima regija.

Ribola Kaštela je veliki favorit protiv Sonik Puntamike i činilo se da će vrlo brzo riješiti pitanje pobjednika jer su vodili u 15. minuti s 20 poena razlike. No, Zadrani se nisu predavali i za teško izborenu pobjedu Dragan Bender, Ante Toni Žižić i Marin Vručinić su morali biti na parketu svih 40 minuta.

U drugoj utakmici, u dvoboju Brune Skokne i Luke Božića, Skokna je na kraju bio učinkovitiji i najzaslužniji za pobjedu Cibone protiv Zagreba. Slavlje Vukovima je donio Toni Kumanović koji je pogodio tricu u posljednjoj minuti za preokret.

[rezultat id=838]

Domaći igrači su od prvog poena bili u prednosti i imali najvećih 23 poena koje su do posljednje četvrtine prokockali. Zadrani se nisu predavali i u 34. minuti bili su na zaostatku od samo tri poena (70:73). Tada dvojac Žižić – Bender preuzimaju odgovornost i serijom 9-0 rješavaju utakmicu.

Bender je na kraju imao valorizaciju 39 (19p, 17sk, 10as, 6uk), Žižić 30 (26p, 10sk), a Vručinić 21 (24p). Kod Sonika trojac Duje Mavra (21p, 9sk) Matej Segarić (18p, 11sk) i Bruno Josip Šoba (17p) stvarali su velike probleme Kaštelanima.

[rezultat id=839]

Već prva četvrtina nagovijestila je do kraja izjednačenu utakmicu. Završila je 19:19, a prednost jedne ekipe je u samo jednom trenutku bila više od dva poena. Predvođeni Božićem Mravi u nastavku preuzimaju inicijativu što rezultira vodstvom 42:32 u 19. minuti, a zasluge što je momčad Ivana Kapova na pristojnom zaostatku idu Skokni koji je postigao više od pola koševa ekipe, a i posljednjih pet na kraju poluvremena.

Do pred kraj utakmice igra se koš za koš, većinom je mala prednost na strani Zagreba. U posljednjih dvije minute košem Božića Zagreb ulazi s +4 i pokazat će se da su to njihovi posljednji koševi na utakmici. Cibosi koriste greške preko koš faula Luka Obrvan smanjuje na pola poena, a nakon pogreške Mrava i nakon promašaja napadačkog skoka Antuna Maričevića, Kumanović tricom postavlja konačan rezultat.

Skokna je u pobjedničkoj ekipi ubacio 30 uz šut od 63%, Kumanović je dodao 17, a Obrvan 12 poena. Božić je na drugoj strani upisao 25 poena uz 11 skokova, Kumanović 14, a Jakša Miletić 10.


Sutra je na rasporedu derbi skupine između Cibone i Ribola Kaštela, a Sonik igra protiv Vrijednosnica. Rezultate, poredak, kompletnu statistiku i linkove za statistiku uživo pronađite na phmladi.crosarka.com/juniori.

Previous article
Next article

Related Articles