JPH B: Split rutinski preko Dubrave, Feniks bolji od Sokolova

Array

Splitski Žuti su bez previše muke pobijedili domaćina Dubravu 96:56 i prije odlučujućih utakmica uspjeli su i odmoriti svoje ključne igrače.

Odličan ulaz u utakmicu je imao Paolo Marinelli, u 11 minuta je postigao 11 poena i bio je najzaslužniji za vodstvo od 19 poena razlike (32:13). Nakon toga Marinelli izlazi, a trener Veljko Perović daje dobru minutažu svim igračima koji se na kraju upisuju u strijelce.

[rezultat id=496]

Dubrava se protiv Splićana držala prvih šest minuta (11-11), a onda je uslijedila serija Splita 15-0 kojom je počeo put prema uvjerljivoj pobjedi. Uoči sutrašnjeg derbija s Cibonom trener Perović prigodu je dao igračima koji manje igraju.

Splićane su predvodili Ante Žižić i Kristijan Vučić koji su ubacili po 13 koševa, a Dragan Bender je ubacio 12 uz 9 skokova. Kod Dubrave Nikola Raguž je ubacio 18 koševa uz 10 skokova, Filip Šimović je dodao 13, a Domagoj Barac 11. Lavovi su pogodili samo dvije (Barac, Raguž) trice iz 13 pokušaja, a skakački nadmoćni Splićani imali duplo više skokova (50-25).

“Prva dva susreta su nam bila zagrijavanje za ono što slijedi, a to su utakmice s Cibonom i Feniksom u kojima želimo pobjede i plasman na završni turnir. S Cibonom smo već igrali na jednom turniru gdje su oni bili bez Marka Arapovića, ali mislim da smo mi kvalitetniji i da ćemo slaviti” – kazao je Dragan Bender uoči subotnjeg ”šlagera” turnira između Cibone i Splita.

[rezultat id=497]

U drugom susretu koji bi Osječanima u slučaju pobjede trasirao put prema završnici Feniks je ipak pokazao svoju kvalitetu i predvođen Karlom Žganecom (28 koš, 17sk) otvorio put prema završnici.

Odlični su bili Marko Dojkić (19, šut 7/17) i Bruno Žganec (15, šut 7-17). Kod Osječana već standardni kapetan Juraj Kozić (27 koš, po 6 asista i izg.lopti), Frano Križanac i Filip Škrinjarić su dodali po 15.

Osječki sokol je priključak držao prvih 15 minuta, a nakon toga smo vidjeli ipak dominaciju Feniksa koji je u 33. minuti imao i 24 razlike.

 

Related Articles