Junaković za Crošarku: “Nigdje kao u Širokom, a biti igrač Cibone bio je privilegij”

Martin Junaković, početkom sezone jedan od najistaknutijih igrača Hrvatske lige,dobro se snalazi u novom klubu, litavskom Nevežisu.

U siječnju su upisali dvije pobjede, bili su nadomak senzacionalne treće protiv Žalgirisa. Martin trenutno igra kao “drugi play” u ekipi, protiv ekipe Šarunasa Jasikivičiusa u zadnjem je kolu odigrao 14 minuta i upisao 10 poena.

Prije odlaska u Litvu izjavio je kako će: “Šibenik izdržati bez njega,” a pitanje je, može li Martin izdržati bez Šibenika: “Šibenik je moj grad i moj klub i kad god bude prilike vraćat ću se. Smatram da situacija nije loša, momci rade vrhunski, bore se i ako im se posloži par stvari mislim da će sezona završiti više nego uspješno.”

Evo kakve dojmove nam je Martin prenio iz Litve za naš portal

Kako si se snašao u Litvi?
“U Litvi sam se snašao vrhunski, maksimalno sam prihvaćen kako od suigrača, tako i od svih ljudi oko kluba.

Kako ocjenjuješ kvalitetu Premijer lige u usporedbi s litavskom ligom?
“Košarka u Litvi je na većoj razini. Tu je košarka nacionalni sport, dosta je praćena i ulažu u poboljšanje uvjeta.

Što misliš o reprezentaciji i ostvarenim rezultatima. Zasigurno je moglo i bolje?
“Sigurno da je moglo bolje što se tiče rezultata ali, jedino što moramo dalje je ostati maksimalno pozitivni da pokušamo to ispraviti. Moramo se posvetiti cilju i biti prava klapa.

Dario Šarić i ti prijatelji ste od malih nogu, što kažeš na njegove igre u NBA ligi?
“Pratim njegove utakmice svaku drugu večer i žao mi je što nema više minuta jer smatram da ih realno zaslužuje, ali on je borac i siguran sam da će se u jednom periodu izboriti za sebe i ponovo pružati dobre partije.

Spomenuo si da si se u Širokom Brijegu najbolje osjećao?
“Da, istina. Izvan Hrvatske najbolje sam se osjećao u Širokom brijegu. Nikad u životu nisam u tako kratkom vremenu bio tako lijepo prihvaćen. Stekao sam puno prijatelja za cijeli život i Široki je jedino mjesto gdje sam se osjećao kao kod kuće”

Ciljevi u nastavku karijere?
“Nemam zacrtane neke ciljeve. Idem dan po dan, dajem sve od sebe pa ću vidjeti gdje će me to odvesti”

Osvojio si ABA ligu s Cibonom, nakon dugogodišnjeg posta hrvatski je klub osvojio najjače regionalno natjecanje, a najzaslužniji je bio baš Dario Šarić. Možeš li se prisjetiti tog final foura?
“Kao što sam više puta naglasio, osvajanja ABA lige s Cibonom. To je najljepši period mog života u igračkom smislu. Bili smo vrhunski prijatelji na terenu i van terena i to je razlog zbog kojeg su nam se stvari posložile. Definitivno privilegija je bila u tom trenutku bit igrač Cibone”

Hvala Martinu na još jednom razgovoru. Puno sreće i uspjeha u nastavku sezone.