Jurica Golemac napustio Krku

Jurica Golemac je sporazumno raskinuo ugovor s aktualnim slovenskim prvacima, košarkaškim klubom Krka. Zbog učestalih problema s koljenima Jurica nije opravdao dolazak u Novo Mesto te je, kako su zapisali u službenom priopćenju, potreban duži period rehabilitacije nakon operacije koljena, jedino logično rješenje bio prekid suradnje.

Golemac se Krki pridružio početkom prošle sezone, no u njihovom dresu nije mogao pokazati svo svoje znanje zbog poteškoća s koljenima. U tom periodu odigrao je svega šest utakmica s mizernim učinkom od 2,7 poena, 2,5 skoka i 1,8 asistencije po utakmici.

Slovensko-hrvatski košarkaš je sukladno s klubom pristao na operaciju koljena. Posljednja dva mjeseca radio je po posebnom programu i prva predviđanja su bila da će se 35-godišnji krilni centar na parket vratiti u siječnju. No, nakon posljednjih pregleda zaključili su kako će biti potreban duži period rehabilitacije.

S obzirom da su pred igračima Krke ključni tjedni u regionalnoj ABA ligi, a Golemac ne bi mogao aktivno sudjelovati, vodstvo kluba je uspjelo pronaći zajednički jezik i sporazumno raskinuti ugovor.

U priopćenju su dodali kako mu žele što brži oporavak i povratak na parket te da zaigra na nivou na kojem je igrao prije ozljede.

Za kraj dodajmo da je Matjaž Smodiš u nedavnom intervjuu za slovensku sportsku televiziju Športv TV otkrio kako se nada da bi svojoj momčadi mogao pripomoći u Slovenskome kupu koji započinje za mjesec dana.