Kakav duo je “izmislio” Josip Sesar!

🗣️ Lovro Mazalin za Sportske novosti:

Kad pogledate službenu igračevu stranicu na ABA ligi, uz ime Lovre Mazalina i dalje stoji pozicija beka šutera. Iako, on od tog povratka u Goricu igra na poziciji krilnog centra, gdje ga je vidio Josip Sesar tada, sada se pokazuje da je to baš ono pravo mjesto. Jer, Mazalin je od momka koji je bio mekan, sada postao stijena, kad krene u “coast to coast” igrači se odbijaju od njega, dok leđnom tehnikom može svakoga “izraditi”…

“Promjenio sam ja tijekom karijere sve pozicije i nema one koju nisam igrao. Od playa, “dvojke”, “trojke”, ali sada sam na poziciji za koju mislim da tu mogu najviše dati, najviše pomoći svojoj momčadi. Stadao sam i fizički, pronašao sam se potpuno u svojoj ulozi pa imam osjećaj da sam na toj poziciji fizički močniji od svakog mojeg čuvara. I uvijek je protiv mene obrana u “miss-matchu”, ili sam od svojeg čuvara jači ili samo od svojeg čuvara brži. Postao sam i iskusniji i sve bolje kažnjavam svaku rupu u obrani. Opet, ne gubim tu niti svoju kreativnost, tu su mi pomogle sezone koje sam igrao na drugim pozicijama, jer i dalje ja prevedem loptu, podijelim neki asist.”

Pojavi li se u svemu tome ponekad razmišljanje o svemu tome što se moglo dogoditi da su se prognoze kad je imao 16, 17 godina obistinile? Uostalom, sjećam se dobro, jedne utakmice, tada je imao valjda 14, igralo se u Dubravi. Skinuo je loptu pod svojim obručem, predriblao svakog tko mu je stao na put i brutalno zakucao na drugoj strani. Tada je bio osmi razred…

“Napravio sam “switch” u glavi. Niti gledam na te dane, niti tugujem zato što je tako ispalo. Jer, da se razumijemo, takvo mi razmišljanje neće ništa dobro donjeti. Treniram, naporno radim i ulažem u sebe. I iskreno ću reći kako ja na to gledam, svatko piše svoj put i niti jedan put ne treba uspoređivati s nekim drugim.”

“Fair enough”, rekli bi Ameri. Nego, zanimao nas je odnos Mazalina i Kapuste. Kad odigraju “pick”, to izgleda kao da je u pokretu jedan, ne dva čovjeka.

“Igrali smo prije ove sezone i dvije sezone u Gorici, ali mi se znamo, igrali smo zajedno doista dugo, jer smo prošli i kroz mlađe kategorije u reprezentaciji. Borna igra fantastično i znam da od njega uvijek mogu očekivati loptu. Ako je i sam na ziceru, moram biti spreman za prihvatiti asist. S Bornom je doista lagano igrati košarku.”

Jesu li svi problemi financijske prirode na neki način i homogenizirali Ciboninu svlačionicu?

“Pa, vjerojatno i u tome ima nešto. Kemija je u našoj svlačionici doista perfektna, doslovno među ovim momcima nema niti jedne greške, odlična je zajebancija, uvijek je tu smijeh, neka priča. Baš smo se spojili usprkos svih tih usputnih problema.”

Kakav duo je “izmislio” Josip Sesar!

 

Related Articles