Karlo Uljarević: “Pokazali smo da smo dobra momčad”

Array

Hrvatska U-20 reprezentacija je na već tradicionalnom turniru u Dubrovniku osvojila prvo mjesto. Na turniru su još sudjelovale reprezentacije Slovenije, Finske i Grčke. Hrvatska je osvojila prvo mjesto svladavši sva tri protivnika. Prvog dana pali su Slovenci, a zatim Finci i Grci. Dramatično je bilo protiv Grka u utakmici koja je otišla u produžetak. No, odličnom igrom u dodatnih pet minuta naši su reprezentativci na kraju odnijeli pobjedu (84:76). Jako dobru partiju (19 poena i 7 asistencija) protiv Grčke je odigrao razigravač Cibone, Karlo Uljarević, koji je za Crošarku prokomentirao nastup Hrvatske na turniru:

“Dobar test za nas. Mislimo da smo pokazali da smo dobra momčad. Ovaj turnir je dokaz da smo dobro trenirali”

Karlo je bio posebno zadovoljan predstavom protiv Grčke:

Grčka je dosta agresivna momčad i dobro da nam je došla utakmica takvog tipa kao dobar pokazatelj što i kako dalje. Na kraju smo pobijedili u produžetku, postigao sam neke važne poene i pomogao svojoj momčadi da dođemo do pobjede.”

Prije odlaska na Europsko prvenstvo u Njemačku, reprezentaciju očekuje još jedna pripremna utakmica i to u slovenskom Laškom 8. srpnja.

Svakako da ima još mjesta za napredak u ovoj ekipi. Imamo još završni ciklus priprema u Sv. Martinu i dolazi nam to Europsko prvenstvo da pokažemo koliko možemo. Nadam se dobro rezultatu” – zaključio je Uljarević.

Na Europskom prvenstvu u Chemnitzu koje će se održati od 14. do 22. srpnja smješteni smo u skupinu B s reprezentacijama Španjolske, Francuske i Ukrajine.

Related Articles