Kaštelani započeli pripreme, stigla dva pojačanja

Array

Sinoć je u dvorani na ‘Sokolani’ u Kaštel Sućurcu održan prvi trening seniorske momčadi KK ‘Ribola Kaštela’ u sklopu priprema za natjecateljsku sezonu 2019/20. Kako smo već javili, lanjskoj momčadi priključeni su Dino Šipić i Ivan Svalina, obojica prošlosezonski igrači KK ‘Alkar’. I dok je Dino već odigrao niz sezona za naš klub, Ivanu će ovo biti prvo takvo iskustvo. U odnosu na prošlu sezonu, u sastavu više nema Nina Pruže koji zbog poslovnih obveza nije u mogućnosti proći klupske pripreme.

Pred prvi trening uvodni govor održao je predsjednik kluba Joško Lukin koji je kazao:

Dobrodošli u novu sezonu 2019/2020. Lijepo je vidjeti ponovno svih na okupu, a tu su nam i dva velika pojačanja. Sa pozicije predsjednika kluba od vas očekujem puno ozbiljnosti i još više rada kako bi ostvarili što bolju igru i rezultate u nastupajućoj sezoni. Ekipa je dobro posložena, kvalitetna je i ozbiljna, i svi mi u klubu očekujemo da će ta kvaliteta doći do izražaja i na utakmicama. U sezonu nećemo ući sa nikakvim skrivenim ciljevima ni ambicijama, osnovni klupski cilj je plasman među četiri najbolje momčadi Prve lige, ne da bi pod ‘moramo’ ušli u Premijer ligu, već kako bi sudjelovanjem u doigravanju produžili sezonu, a podsjećam vas da je ona prošla za nas završila već 30.03. i da će proći više od šest mjeseci bez službene seniorske utakmice. Očekujem i da se nastavi na terenu primjenjivati klupska politika pružanja što više prilika igračima iz našeg omladinskog pogona. Lani je u tome napravljen veliki iskorak i tim putem trebamo nastaviti. Svima želim prvenstveno puno zdravlja i sreće, a bude li toga, uz pravi rad očekivani rezultat neće izostati.”

Nakon obraćanja predsjednika, trener Damir Rančić je poveo igrače na prvo preznojavanje u novoj sezoni. Trenutno su van stroja Toni Biočić i Marko Vujević zbog ozljeda, te Luka Murko zbog bolesti, a prvi trening su zbog obveza na poslu propustili još Martin Bilandžić i Frano Marasović.

Related Articles