Repeša nadigrao Spahiju

Array

Sudar cvjetova, kako je nazvana ova utakmica, neće odlučivati o pobjedniku Klupskog košarkaškog kupa Dražen Petrović jer su Cibosi već u uvodne dvije utakmice slavili.

No, bez obzira na to očekuje nas izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj ćemo moći vidjeti osvježene i pojačane zagrebačke klubove pod vodstvom dva priznata stručnjaka. Prilika je to da pozdravimo reprezentativce i trenera Jasmina Repešu koji su napravili odličan rezultat na EuroBasketu u Sloveniji.

Foto: Saša Trifunovski
Foto: Saša Trifunovski

[rezultat id=574]

UŽIVO:

1. četvrtina: Pred uzavrelom atmosferom pred oko 4000 gledatelja, domaćin Cibona drži prednost tijekom svih deset minuta prvog perioda, a kako je proteklo ovih deset minuta, možemo zaključiti da je pred nama odlična utakmica. Najefikasniji igrač utakmice je Miro Bilan sa 7 poena.

2. četvrtina: I drugi dio je krenuo odlično, Cedevita nakon minutu i pol dolazi do svog prvog vodstva na utakmici (25:26) na čemu trebaju najviše zahvaliti odličnom Jusufu Nurkiću. Nakon Nurkića, vanjska linija Cedevite iskorištava visinu Bilana pa preko njega grade još veću prednost. Nakon par minuta suše, svoju odličnu šutersku formu pokazuju Zubčić s jedne, te Janning s druge strane. Prije najvećeg odmora, rezultat je 40:35 u korist Cedevite.

3. četvrtina: Na ulazu u treću četvrtinu Šarić radi svoj četvrti prekršaj, ali trener Spahija riskira te ga ostavlja u igri, što se Vukovima i isplatilo na obe strane terena. Ipak, Zubčić briljira s druge strane te tako održava vodstvo Cedevite kroz ovaj period. U završnici četvrtine Šarić izlazi iz igre, a Cedevita agresivnom obranom i tricama Babića povećava svoju prednost na +17.

4. četvrtina: Cedevita preuzima inicijativu i na početku posljednjeg dijela te ima najveću prednost na utakmici (74:50), a Cibona kao da se sjetila ponovno igrati u zadnjim minutama pa radi seriju od 8:0, čime barem malo smanjuju nerealnu prednost Cedevite. Seniori Cedevite obranili su čast svog kluba, a Repeša je nadigrao Spahiju u prvom ovosezonskom duelu. Konačni rezultat je 82:61 za Cedevitu.

Related Articles