Utorak, 21 rujna, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  KK Cibona: Od otpuštanja radnika do plaćanja odštete u dva mjeseca

  U petak je sve navijače Cibone obradovala vijest kako je klub dogovorio trogodišnju suradnju s najtraženijim mladim hrvatskim košarkašem ove godine, Tonijem Nakićem. Iako su informacije najprije govorile kako bi 21-godišnji Nakić Šibenku trebao zamijeniti Zadrom, zagrebačka momčad je bila konkretnija. Ovdje ne treba zanemariti činjenicu da je i sam igrač istaknuo kako je htio preći u Cibonu već prošlog ljeta, ali klubovi se tada nisu uspjeli dogovoriti oko odštete. Trener Velić naglašava kako je cilj kluba za nadolazeću sezonu okretanje mladim košarkašima, a osovina bi trebala biti duo Prkačin-Nakić. Navijači i simpatizeri kluba svakako pozdravljaju ovaj potez, ali se s druge strane pitaju i kako je to moguće?

  - Advertisement -

  Naime, KK Cibona je nakon proglašenja pandemije uzrokovane koronavirusom otpustila sve radnike iz radne zajednice, a klub je tada naveo da je „kao posljedica globalne obustave svih sportskih djelatnosti i natjecanja, došlo i do brojnih otkaza i smanjenja sponzorskih i drugih ugovora na temelju kojih klub ostvaruje druge prihode.“ U više navrata iz Savske su navodili kako su dugogodišnji financijski problemi zbog pandemije postali još ozbiljniji, a i sam trener Velić odrekao se svojih primanja kako bi pomogao klubu:

  „Za Cibonu ću uvijek dati sve, zato sam se odrekao svojih primanja dok je god ovakva situacija.“ – rekao je tada Velić.

  I tu nastaju nelogičnosti, vodstvo Cibone je priznalo kako zbog smanjenja i otkazivanja ugovora na temelju kojih klub ostvaruje prihode nije u stanju podmirivati sve tekuće obveze za igrače i radnike unutar radne zajednice, da bi samo dva mjeseca poslije klub pronašao sredstva za plaćanje odštete Šibenki za Nakića. Nagađa se da ona iznosi 60.000 eura, što je popriličan novac za hrvatske košarkaške prilike, a naročito visok u svim ovim neprilikama uzrokovanim posljedicama pandemije. Na početku članka napomenuli smo kako Cibona proteklog ljeta nije imala novac za plaćanje odštete, a sada ga je nakon navedenih problema ipak pronašla. 

  Vodstvo kluba na čelu s direktorom Čavlovićem u nijednom trenutku nakon stabilizacije situacije uzrokovane pandemijom nije javno reklo kako je došlo do sklapanja novih sponzorskih ugovora, vraćanja na stari iznos onih postojećih sponzora, stoga i ne čudi što momke iz Akcije za spas Cibone koji su nas upozorili na ovaj problem zanima odakle klubu novac za Nakića. U prošlosti su pojedini transferi igrača u Cibonu, odnosno plaćanje odšteta za njih, bili predmet USKOK-ovih optužnica. Navijači jedva čekaju vidjeti duo Nakić-Prkačin na parketu, ali bi svakako voljeli znati na koji način je taj transfer podmiren te izražavaju nadu kako sredstva nisu stigla od raznih fizičkih osoba kao nekad ili pojedinih menadžerskih agencija. 

  Direktor kluba je u svome nedavnom istupu naglasio da ako je ljudima iz Akcije za spas Cibone cilj boljitak kluba onda su oni zajedno na istoj strani. Momci iz Akcije pozdravljaju medijski iskorak kluba nakon njihovog istupanja u javnost i dovođenje Nakića, a u svrhu spomenutog boljitka i transparentnosti s razlogom se pitaju: što se to promijenilo na prihodovnoj strani kluba u tako kratkom vremenu?

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE