KK Zagreb: Dario Šarić je naš igrač

Array

Dario Šarić, jedan od najdarovitijih hrvatskih košarkaša i dalje ne zna gdje će nastaviti svoju klupsku karijeru. Nakon što je poznato da Dario ne želi ostati u KK Zagreb, njegov sadašnji klub isto tako nije pristao na odštetu Cibone u visini 800.000 eura, već traži punu odštetnu klauzulu zapisanu u ugovoru koja iznosi jedan milijun eura.

No, otac našeg mladog košarkaša Predrag Šarić je nakon odluke klub iz Trnskog najavio kako će pokrenuti arbitražni postupak kod Fibe, a kao glavni argument će navesti što je Dario u to vrijeme bio maloljetan.

Jasno je kako Zagreb neće dobiti traženi milijun eura, i to odmah, naime Cibona je spomenuti iznos bila spremna ponuditi u razdoblju od četiri godine. Pravdu će tako obitelj Šarić tražiti na arbitraži, te se nadati kako će Dario postati slobodan igrač uz odštetu od oko 120.000 eura.

U cijelu priču se uključio i sadašnji klub Darija Šarića, KK Zagreb čije priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

Priopćenje za javnost

Nakon niza medijskih napisa u kojima se Košarkaški klub Zagreb, čelnici i treneri kluba nekorektno i neutemeljeno ‘razvlače’ kroz izjave Predraga Šarića, oca našeg košarkaša Daria Šarića, dužni smo obavijestiti javnost i podsjetiti kako je Dario Šarić igrač našeg kluba sa svim pravima i obvezama koje proizlaze iz međusobnog ugovornog odnosa.

Važno je napomenuti kako je Košarkaški klub Zagreb taj i takav ugovorni odnos sa svoje strane ispunio u potpunosti, pa slijedom toga očekujemo da i druga strana iz ugovora na isti način poštuje međusobno potpisani ugovor. Čini se kako je potrebno istaknuti da igrački status Daria Šarića i njegova minutaža u prvoj momčadi Košarkaškog kluba Zagreb te izbor trenera i stručnog stožera u našem klubu nisu ni u kojem smislu predmet ugovora KK Zagreba s Dariom Šarićem, pa je bespredmetno o tome raspravljati. U našem klubu nikada nismo i nećemo raspravljati o pojedincima na način na koji to kroz medije pokušava Predrag Šarić.

Sve moguće probleme vezane uz status Daria Šarića, koji su moramo primijetiti proizašli uglavnom iz medijskih napisa i istupa ljudi izvan našeg kluba, čelništvo i uprava KK Zagreb rješavala unutar kluba bez uplitanja sa strane i uz medijske trakavice, a tako će biti i nadalje. Baš kao što smo to radili i prošle sezone kad smo se suočavali sa neviđenim pritiscima obitelji Šarić oko toga koliko bi Dario Šarić trebao igrati, na kojim pozicijama, na kojim utakmicama, sa kojim suigračima i pod vodstvom kojeg trenera, ili na koja bi gostovanja Dario trebao putovati ili ne, te na kojim bi se treninzima Dario Šarić trebao pripremati za ono što je kroz ugovor prihvatio kao svoju obvezu.

Uz to, želimo naglasiti, usprkos svim medijskim nagađanjima, kako nitko nikad u našem klubu nije dovodio u sumnju naše zajedničko opredjeljenje o sportskom razvoju Daria Šarića, jednog od najboljih mladih svjetskih igrača, i osiguravanju svih potrebnih uvjeta za to, te smo uvjereni kako bi za razvoj i daljnji napredak Daria Šarića, kao igrača i osobe, najbolje bilo da i u nadolazećoj sezoni nastupa u dresu Košarkaškog kluba Zagreb.

KK Zagreb

Related Articles