KK Zagreb pomlađen u novu sezonu

Array

KK Zagreb u novu sezonu ulazi znatno pomlađen i s manjim ambicijama nego prošle godine, ali poznavajući rad trenera Danijela Jusupa momčad će biti spremna svakome zapapriti i neće se predati u niti jednom trenutku.

Trnsko su napustili Petrović, Krapić, Car, Bašljan, Poščić i Nikola Garma. Potonji je i dalje dio momčadi, ali sada kao dio stručnog stožera. Jusupu će također asistirati i mladi Dino Repeša, još jedno novo ime u trenerskim vodama.

Same pripreme započele su 12. kolovoza i kompletno su odrađene u Zagrebu, a u klubu su ostali Halilović, Segarić, Novačić, braća Karlo i Bruno Žganec, Milekić i Gašpar. Priključili su se juniori Milatić, Sučević i Dojkić, a u novozagrebačku momčad prvi put su pristupili Aljoša Šarac, Toni Brnas i Stipe Tešija.

“Puno je mladih igrača u odnosu na prošlu sezonu. Neće nam biti nimalo lako u A-1 ligi, ali ta naša mladost prije svega mora pokazati borbenost u svakoj utakmici. Do ovog smo trenutka odigrali tri pripreme utakmice. Svladali smo Križevce i slovenski Šentjur, dok smo od drugo slovenskog prvoligaša Polzele izgubili. Većim dijelom tih utakmica igrali smo dobro. No, to su tek pripremni susreti u kojima pokušavamo uigrati momčad za ono što nas očekuje tijekom sezone.”

“Liga će biti prilično zanimljiva. Tu su Split, Darda, Kvarner, dva šibenska kluba, Alkar… Konkurencija će biti vrlo jaka. Prošle godine bili smo favoriti za plasman u A-1 ligu, a ove ćemo pokušati to ostvariti u skladu s financijskim mogućnostima. Mlada smo momčad i prvenstveni je cilj da igramo vrlo agresivno i brzo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti.”, izjavio je Jusup za klupske stranice.

Liga započinje 12. listopada, a Zagreb će u prvom kolu na noge novom prvoligašu, GKK Šibeniku. U međuvremenu će odigrati još pet pripremnih utakmica, dvije protiv Grosuplja te protiv Laškog, Kvarnera i Šentjura.

Related Articles