Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  KK Zagreb – tvornica hrvatskih reprezentativaca

  Mladi košarkaši Zagreba svladali su favoriziranu Cibonu u polufinalu kupa i ponovo skrenuli svjetla pozornice na svoj klub. U finalu će se boriti za svoj četvrti kup, a glavni aduti bit će im talent, taktička uigranost i velika energija koju ovi mladići pružaju na parketu.

  - Advertisement -

  Malo tko zna da je KK Zagreb najplodniji proizvođač hrvatskih reprezentativaca u današnje doba, od današnjih najboljih hrvatskih reprezentativaca, Mravi su u seniorsku košarku uveli čak pet: Krunoslava Simona, Marka Tomasa, Antu Tomića, Darija Šarića, a praktički i Luku Žorića od kojeg su od igrača nedovoljno konstantnog i za A1 ligu napravili euroligašku klasu.

  Mravi su oduvijek bili orijentirani na domaće igrače i to im se dugoročno isplatilo, ali nažalost su, nakon ulaska u Euroligu 2011. godine, odustali od svog principa i angažirali mnoge strance što ih je na koncu koštalo ispadanja iz ABA lige, a to je za sobom povuklo odlazak najvećih mladih talenata – Darija Šarića i Marija Hezonje.

  Ipak, Mravi su odlučili krenuti ispočetka starim stazama i, nakon sezone konsolidacije, to im je ponovo počelo davati rezultate. Za nekoliko godina nadajmo se da će njihovi igrači ponovo zaigrati za seniorsku reprezentaciju, a tomu su najbliže osamnaestogodišnji krilni centar Karlo Žganec i dvadesetogodišnji razigravač meke ruke Juraj Segarić.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE