Klađenje na e-sportove

E-sportovi, poznati i kao Pro Gaming ili eSport, obuhvaćaju video igre u kojima se natječu tipsteri (savjetnici za predviđanje sportskih događaja) iz cijelog svijeta. Na taj način privlače i sve veću publiku na sudjelovanje u eSport Klađenju

Kladionice su vrlo brzo nadodale ovu opciju već postojećoj ponudi sportova za klađenje. Danas je, stoga, rijetko koja kladionica izostavila e-sportove iz svoje ponude, a svakim su danom sve popularniji pa se može pratiti i putem sportskih kanala.

FavBet kladionica našla se na popisu onih koje su prvom prilikom u svoje poslovanje ukomponirale e-sport. 

_

Postoje raznovrsne ponude e-sportova dostupnih za klađenje, poput Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Starcraft 2, Call of Duty, Rainbow Six i razni drugi, a na FavBet kladionici možete pronaći Dota 2, CS: Global Offensice i Call of Duty.

Razvojem e-sportova počeli su se formirati klubovi, a time i njihovi navijači i navijačke skupine koje dijele ljubav prema određenom timu. Iako se ne može sa sigurnošću reći što očekuje e-sport u budućnosti, svakako mu u prilog idu jednostavnost i dostupnost, zbog čega se malo po malo približavaju popularnosti ‘’pravih’’ sportova.

Najpopularniji e-sportovi

Danas postoji velik broj dostupnih e-sportova. Iako su neki puno poznatiji od drugih, gotovo svaki od njih pokazuje rast u zainteresiranosti publike. Među najpoznatijima su upravo oni nabrojani ranije u tekstu, od kojih Dota 2, League of Legends, CSGO i Call of Duty prednjače pred drugima.

Dota 2 je među najpopularniji multiplayer igrama, a funkcionira na principu skupljanja bodova, dok u konačnici pobjeđuje onaj tim koji prvi osvoji protivničku baznu strukturu.

Call of Duty je serija igara od kojih svaka igra, iako neizbježno uključuje mnogo ubijanja, zahtijeva i korištenje strategija, planiranje i promišljanje od strane igrača. 

CSGO je još jedna od najpopularnijih multiplayer igara, a u pravilu se sastoji od pokušaja terorističkih napada i obrane od istih. U konačnici se bodovi dodjeljuju individualno, a skupljajući bodove igrači mogu napredovati, kupovati kvalitetnije oružje i slično.

Zašto klađenje na e-sportove postaje sve popularnije?

E-sportovi su među rijetkima koji se mogu pohvaliti kako im je lockdown učinio puno više koristi nego štete. Zbog ograničenih kretanja ljudi puno više vremena provode kod kuće, a time pronalaze i nove načine ubijanja dosade. 

Pokazalo se, posljedično, kako se velik broj njih posvetio upravo klađenju na e-sportove, o čemu svjedoči porast u prihodima od 500%

Zbog dostupnosti i značajki koje nudi klađenje na e-sportove, ne čudi ovakav porast zainteresiranosti. U klađenju na e-sportove, moguće je kombiniranje više odabira u jedan, što povećava vjerojatnost dobitka, ali ujedno zahtijeva i veći ulog. 

Nema definiranog minimalnog uloga, već se možete kladiti na bilo koji iznos, a postoji i opcija klađenja uživo

Klađenje ovog tipa pokazuje veliki porast upravo iz razloga što održava publiku zainteresiranom, stalno mijenjajući pravila i dodajući novi, zabavni sadržaj.

Za ponijeti kući

Ako se odlučite aktivirati u svijetu e-sportova i klađenja na iste, uvijek valja na umu imati rizik

Odgovorno klađenje nužno je kako biste nastavili uživati u procesu i kako biste što više naučili i izoštrili svoje znanje i sposobnosti. Što se prije uključite, to ćete prije otkriti čari i stvoriti novi hobi ili, čak, pravu zanimaciju. 

Prilikom odlaska na stranice, pripazite da su one koje posjećujete provjerene i na dobrom glasu! Postavite si ciljeve i držite se istih, a prema njima koračajte sigurnim i odlučnim korakom, a pritom si prethodno ograničite budžet! 

Konačno, dobro proučite igru – naučite pravila, strategije i trikove koji se mogu dogoditi i svakim danom svoje znanje proširujte!