#234 Klobučar se pridružio Vladoviću i Laliću u Krki | Crosarka.com #234

Klobučar se pridružio Vladoviću i Laliću u Krki

Aktualni slovenski prvak, košarkaški klub Krka pomalo, ali sigurno sastavlja više nego respektabilnu momčad za narednu sezonu. Novi u nizu pojačanja je slovenski reprezentativac Jaka Klobučar.

Nakon što je klub iz Novog Mesta napustio kapetan Jaka Balažić, a svoje košarkaške karijere zaključili Bojan Krivec i Simon Petrov (postao pomoćnik trenera), vodstvo slovenske momčadi je nakon našeg Jake Vladovića danas potpisala i 25-godišnjeg Slovenskog braniča.

Klobučar je upravo u Krki započeo svoju karijeru, da bi nakon toga uslijedio nastavak u Geoplin Slovanu i ljubljanskoj Union Olimpiji. Bio je i u Partizanu, gdje se nije previše naigrao, da bi sezonu završio u drugoj talijanskoj ligi s prosjekom od 13,7 poena, 3,3 skoka i 1,1 asistencije po utakmici za 30 minuta provedenih na parketu.

Inače Krka će s pripremama započeti krajem sljedećeg tjedna, odnosno košarkaši s reprezentativnim obavezama se priključuju tjedan dana kasnije. Za sada je sigurno kako će uz prinove Vladovića i Klobučara na pripremama biti i mladi Matej Rojc i Edo Murić. U sastavu će biti i naš Jure Lalić, te Uroš Lučić i novi kapetan Smiljan Pavić.

Što se tiče Zorana Dragiča koji je odigrao više nego solidno na ljetnoj NBA ligi, očito je kako od naredne sezone neće nastupati za slovenskog prvaka, dok je status Abdul-Hamida i Nissima za sad nepoznat.

Za kraj dodajmo i kako je Krka uspjela potpisati ugovor i s najmlađim ovogodišnjem reprezentativcem Slovenije,  Erjonom Kastratijem.