Komentar na Jokićev pozitivni test: Zašto se Đoković nije testirao prije turnira?!

Svi mediji u košarkaškom svijetu prenose vijest kako je Nikola Jokić pozitivan na koronavirus. Sve je počelo prije desetak dana kada je u Srbiji dugogodišnjem treneru Mega Bemaxa priređena oproštajna utakmica. Na spomenutom događaju bili su prije svega prisutni poznati sportaši u Srbiji poput Novaka Đokovića, Nikole Jokića, Miška Ražnatovića te praktički cijele momčadi Partizana i mnogih drugih.

Nije prošlo ni 48 sati pa je Partizanov Nikola Janković objavio kako je njegov test pozitivan, dok su se kasnije testovi njegovih suigrača pokazali negativnima. Janković je u ovoj priči ispao veliki gospodin jer se odmah testirao i odmah su rezultati objavljeni! Da stvar bude gora, Nikola Jokić je pozitivan već neko vrijeme, a mnogi izvori javljaju da je testiran već u prošlom tjednu. Stoga nam nikako nije jasno zašto se ta vijest baš sada (nakon što se teniski turnir u Zadru, kojeg organizira Đoković, završio na način kako se završio) pušta u javnost. Zanimljivo je kako Adrian Wojnarowski javlja kako će Jokić već moći putovati prema Denveru za otprilike tjedan dana….A već smo se naslušali razdoblju inkubacije pa se pitamo kako je to moguće?

PR na standby

Vijest se naravno pustila u javnost poslije testa Novaka Đokovića koji je danas nakon “bježanja” iz Zadra u Beograd objavio da je i njegov test pozitivan. Postavlja se pitanje zašto se Novak Đoković nije testirao prošlog tjedna, kao primjerice Janković? Zašto je Nikola Jokić (zajedno s menadžerom i ostalom ekipom) šutio tjedan dana? I onda se u našim medijima stvara slika o “lošem ministru”, “lošem savezu”, Hercegovcima Purgerima, Slavoncima, otočanima, itd…Dakle, udaranju “po svome” (i podjelama unutar vlastitog dvorišta), a neki koje se smatra “sportskim veličinama”, jer ljudske očito nisu, prešućuju tako bitnu stvar.

Odmah ćemo u ovoj rečenici negirati da je ovo tekst o nacionalizmu jer ovo nema veze sa Srbijom i Hrvatskom i cijelom povijesti (za slučaj ako se neki idiot slučajno pronađe u tome jer smo istog mišljenja i da je ovaj teniski turnir organiziran u Libanonu, a ne u Hrvatskoj). Ali jednostavno nije normalno da se ne testiraš nakon cijele situacije, a svjestan si da ćeš za par dana igrati u Zadru..No, vidljivo je kako se radi o novcu…Đokovići su prije svega organizatori turnira u Zadru pa je iz aviona vidljivo kako se nije željelo da par dana prije turnira sve padne u vodu. Zamislite kako bi bilo da je Nole dva dana prije turnira objavio svoj test na koronavirus? Bi li on bio pozitivan? Zašto Jokić danas, nakon Noletova testa, objavljuje svoj, a “pozitivan” je neko vrijeme….

Bugarski maneken

S druge strane imamo bugarskog tenisača Dimitrova koji je također “krio” svoje simptome kao zmija noge, a dečko se skitao ovih tjedana po svijetu…. Pa je kad je osjetio ozbiljnije posljedice, “pobjegao” je glavom bez obzira u Monte Carlo gdje je prijavljen i odakle je njegov menadžer potvrdio pozitivan test. Iz njegova primjera je također stvar u novcu. “Gospodin” je prebjegao u mjesto prebivališta jer nije bio siguran hoće li plaćati eventualne troškove liječenja ako njegov test u Hrvatskoj bude pozitivan.

Kažu tenis je sport za gospodu, ali izgleda da ovdje nikako nije riječ o gospodi.

Nedavno je na našim društvenim mrežama na našu objavu o košarkaškoj utakmici odigranoj između teniskih zvijezda (gdje je pritom i došlo do kontakta između Đokovića i Dimitrova) netko od naših pratitelja za Đokovića komentirao kako je jedan od najpozitivnijih likova u sportu i regiji…E pa sad je sigurno pozitivan, i to Covid-19 pozitivan…..

Šalu i crni humor na stranu. Nadati se možemo da naša kolegica Mirna Zidarić neće imati ozbiljnije posljedice za zdravlje, kao ni Borna Ćorić i svi navedeni u ovom tekstu….Ali nakon ove “sapunice” bi trebalo opaliti šamar svima koji ih smatraju uzorima i “veličinama” jer su eto talentirani u nekom sportu.

 

Related Articles