Koreja za bolji plasman u četvrtfinalu

Array

U srijedu od 13.30 sati ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske igra drugu, posljednju utakmicu u grupi C kvalifikacijskog turnira u Ankari. Protivnice Hrvatskoj odabranoj vrsti bit će ekipa Južne Koreje, a potencijalna pobjeda donosi ‘lakšeg’ protivnika u odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici.

Naše sutrašnje protivnice su od 1996. godine stalno nazočne na Olimpijskim igrama. U Sydneyu su čak igrale i polufinale i riječ je o reprezentaciji koja trenutno zasjeda na 9. mjesto po ljestvici FIBA-e (za usporedbu, Hrvatice su 31. na istoj ljestvici).

Što se tiče igračkog kadra u posljednje vrijeme nekoliko njih muče ozljede, ali veliko ohrabrenje im je povratak u odličnu formu ključne igračice, Chaejin Han. Druge dvije vedete Koreje, koje su vrlo važne u njihovoj igri Kang Young-Sook i Ha Eunjoo, nisu maksimalno spremne i pitanje je koliko će ih trener Leea Ho-Keuna moći koristiti.

Stoga možemo očekivati da će on sve karte polaže na Han koja je odlična šuterica i ima odličan osjećaj za igru. Protivnice ih previše ne okupiraju, one misle samo na sebe i svoju igru, a aduti su im brzina, kvaliteta i visoko samopouzdanje.

Za kraj moramo reći da iako su u prvoj utakmici protiv Mozambika slavile sa 6 koševa razlike to ne bi trebalo zavarati naše cure jer se radi o dosta kvalitetnoj ekipi.

Related Articles