Petak, 27 svibnja, 2022
More

  Košarka u kolicima: Hrvatska porežena u drugom kolu Europskog prvenstva

  U drugom kolu divizije B Europskog prvenstva košarkaša u kolicima naša je reprezentacija upisala poraz od favorizorane Austrije.

  Odličan ulazak u utakmicu Austrija je kapitalizirala dvocifrenom razlikom te već na kraju prve četvrtine otišla na dvocifrenu prednost. U sljedeće tri četvrtine Hrvatska se na sve načine pokušavala vratiti u utakmicu, ali bezuspješno. Sve tri četvrtine su bile u egalu, ali smanjiti razliku naši momci nisu uspjeli.

  “Bez obzira na poraz, izvukli smo dobre pouke iz utakmice i uspjeli u rotaciji dobiti još dva igrača. Austrija je očekivano igrala brzu i agresivni košarku, a nama je trebalo punih 10 min da se na to adaptiramo. Imali smo prilike spustiti rezultat i vratiti se u utakmicu, ali nažalost promašili smo prilike koje se u ovakvim utakmicama ne opraštaju. Nažalost, plaćamo danak izostanku pripremnih utakmica. Mislima smo već sutra na utakmici s Litvom, koja igra ponešto drugačiju košarku od Austrije i vjerujem da ovaj tim ima snage uzeti tu pobjedu”, izjavio je izbornik Siniša Kuharić za naš portal.

  Sutra u 13.30 Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini s Litvom koja je za sada neporažena u skupini B.

  FOTO: iwbf.org

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave