Košarkaška prijateljstva: Ivana Šerić i Ivana Blažević

Array

U novom izdanju košarkaških prijateljica donosimo dvije cure koje trenutno ne participiraju u igri svojih ekipa zbog ozljeda.

Jedna je Ivana Šerić iz Studenac Omiša, dok je druga Ivana Blažević iz ekipe Gospić.

Kad i zašto si se počela baviti košarkom?

Ivana Š.: U košarku sam se zaljubila još kao djevojčica od devet godina kad sam sa svojim ocem,koji je bio košarkaški trener, posjećivala treninge koje je on vodio te je na taj način prenio ljubav prema tom sportu i na mene.

Ivana B.: Košarkom sam se počela baviti prije devet godina upisavši se u Školu košarke ‘Leonardo Bajlo’ pod vodstvom Gordane Ivković. Kao mala igrala sam mnogo sportova, od odbojke do rukometa, ali ipak kako sam odrastala uz brata koji se bavio košarkom željela sam se i ja okušati u njoj. Zavoljela sam ju i otad se ne mičem iz nje.

Najljepši trenutak dosadašnje karijere?

Ivana Š.: Najljepši trenutci se vežu uz reprezentativne nastupe jer je san i čast svakog sportaša zaigrati za reprezentaciju svoje države, pa tako i moj.

Ivana B.: Svaku pobjedu smatram najljepšim trenutkom, ali ipak izdvojila bih dva najdraža, a to su: osvajanje Hrvatskog juniorskog prvenstva 2009., te prvo mjesto Europskog prvenstva u Miskolcu 2011.

Najteži trenutak dosadašnje karijere?

Ivana Š.: Uh, najteži trenutak koji bih mogla izdvojiti dogodio mi se na povratku s utakmice u Puli kad nam je kombi usred nevremena sletio s ceste i kako se to dogodilo u hipu zabili smo se u betonski zid kuće. Na svu sreću pomogli su nam stanovnici obližnjih kuća, prošli smo neko s lakšim, a neko s težim ozljedama. Posljedice se još osjete, ali svakim danom je sve bolje i veselim se povratku na parket.

Ivana B.: Najteži trenutak bi preformulirala u najteži trenuci, a to su dvije uzastopne operacije koljena (prednji križni). Prva se dogodila krajem 2011., tijekom igranja za Novi Zagreb, a druga nedavna ozljeda dogodila se prije četiri mjeseca kad sam prešla u klub Gospić.

ivana

Gdje se vidiš u budućnosti?

Ivana Š.: San većine igračica je i odlazak “preko granice”. Naše najbolje igračice uglavnom igraju ili su igrale u inozemstvu, razmišljam li i ja o toj varijanti? Sigurno, tko ne bi volio igrati u nekoj jačoj ligi, pa se tako nadam da bi i ja to mogla ostvariti u budućnosti.

Ivana B.: Idem iz dana u dan. Trudeći se, trenirajući i davajući maksimum na svakoj utakmici odvest će me u dobre klubove i jače lige o kojima sanjam.

Koji su ti košarkaški uzori?

Ivana Š.: Nemam uzora u košarci, ali volim pogledati Kobea Bryanta jer uživam u njegovoj lakoći igranja.

Ivana B.: Kao što vjerojatno moja prijateljica kaže da nema uzora u košarci pa tako nemam ni ja. Volim gledati NBA, tamo svaki košarkaš ima svoju posebnost pa sad kad bih te sve posebnosti sastavila u jednu našao bi se moj uzor (smijeh).

Kako najčešće provodiš slobodno vrijeme?

Ivana Š.: Slobodno vrijeme volim provoditi u krugu obitelji i prijatelja pa ga tako najčešće i provodim.

Ivana B.: Slobodno vrijeme provodim s prijateljima, obitelji, ali najviše ipak s dečkom (kojeg nemam, haha).

Koji dio svoje košarkaške igre smatraš dobrom, a koji lošom stranom?

Ivana Š.: Smatram da sam do sada napravila najveći napredak u segmentima brzine i prodornosti, dok se nadam da ću s vremenom u stresnim situacijama manje reagirati srčano, a više koncentrirano i hladne glave.

Ivana B.: Svojom dobrom stranom igre smatram svoj prodor, samopouzdanje i smirenost u igri, solidan šut koji se iz treninga u trening popravlja, a svojom lošijom stranom smatram svoju desnu ruku. Svjesna sam tog nedostatka i svakodnevno radim na tome.

Kakvo je stanje s trenutačnom ozljedom, kad se očekuje povratak na parket?

Ivana Š.: Stanje s trenutačnom ozljedom leđa, ide sve bolje i bolje i sljedeći tjedan se vraćam laganim treninzima i nadam se da ću što prije pomoći svojoj ekipi u daljnjem natjecanju.

Ivana B.: Trenutno sam na rehabilitaciji koja zasad teče izvrsno, ali znamo da je ovo najlakši dio. Najteži me čeka na ljeto, treniranje, vraćanje psihički i fizički za iduću sezonu.

blazy

Kao i obično za sami kraj razgovora cure su rekle par riječi jedna o drugoj.

Ivana Blažević?

Ivana Š.: Blažy moja velika prijateljica na koju sam jako ponosna jer je veliki borac i uvijek spremna pomoći drugima. Uvijek je uz mene i moj veliki oslonac, moj KLIK-KLAK (hahahaha). Mlada i perspektivna igračica pred kojom je obećavajuća karijera i valjda me onda neće zaboraviti kao što me je zaboravila probuditi i to još nismo ista pozicija.

Ivana Šerić?

Ivana B.: Moja draga osoba, iz milja Šeri, koja je uvijek vedra i nasmijana. Pomoći će ti u svakom trenutku i uvijek je tu za tebe. Igračica s puno potencijala koja će sa svojim talentom i trenirajući zaigrati za klub koji želi.

Related Articles