Košarkaška večer prepuna važnih utakmica

Košarkaški petak donosi sam pregršt važnih i zanimljivih utakmica na raznoraznim “bojištima”. U akciji su skoro svi, premijerligaši, ABA ligaši, ali i hrvatski igrači u Euroligi.

Važni ogledi u ABA ligi

Veoma važne utakmice danas u ABA ligi igraju Cibona i Split. Vukovi gostuju u Beogradu kod FMP-a, izravnog konkurenta u borbi za opstanak koja ipak ne bi trebala doći u pitanje. No, stvari se itekako mogu zakomplicirati pa bi pobjeda donijela prijeko potreban mir. Trener Jovanović muku muči s ozljedama u rosteru pa će Cibona trebati “dodatno raditi” za bodove.

FMP – Cibona 18:00 sati

_

Split dočekuje mladu i poletnu Megu. Žuti su u zadnje dvije utakmice poraženi od objektivno jačih ekipa, ali ostavljen je takav dojam da se oba puta moglo pobijediti. Mega je i dalje u borbi za doigravanje, a Split će svakako svoj obrambeni fokus morati usmjeriti na NBA prospekta, Filipa Petruševa. Žuti su u sličnoj situaciji te tek trebaju potvrditi svoj ostanak, a pobjeda također donosi nešto mirniju situaciju.

Split – Mega Soccerbet 16:00 sati

Hezonja i Simon u akciji

Hrvati će biti aktivni i u Euroligi. Mario Hezonja igra protiv Crvene zvezde s Panatom, dok Kruno Simon i “užareni Efes” nastupaju protiv Leona Radoševića i Bayerna.

Dva premijerligaška okršaja

Dvije utakmice su na rasporedu u HT Premijer ligi. Osijek od 17 sati dočekuje Zadrane, dok od 20 sati igraju Škrljevo i Gorica.