Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Kristina Benić pronašla novi angažman

  ŽKK “Novi Zagreb” i hrvatska reprezentativka, jedno od najugodnijih iznenađenja ovogodišnjih reprezentativnih priprema, Kristina Benić, dogovorili su detalje novog, dvogodišnjeg ugovora, pa će Tina u novoj sezoni po prvi put debitirati u Euroligi.

  Kristina je igrala u Novom Zagrebu u sezoni 2010-11, dok je protekle dvije sezone provela u šibenskom Jolly JBS-u, gdje je bila jedna od najboljih igračica. Prije toga Kristina je igrala u Dubovačkoj PGM Ragusi. U protekloj sezoni Tina je igrala u sve 24 utakmice prvenstva Hrvatske, prosječno je na terenu provodila 29,5 minuta, postizala 11,8 poena po utakmici i 6,4 skoka.

  Sjajna je stvar povratak Tine u naš klub. Pratili smo je tijekom cijele sezone, u svakoj utakmici protiv nas Tina je bila najbolji igrač Jollieta. Sada smo je pratili i kroz reprezentativne pripreme, i dobivali smo sjajne informacije o njenoj igri, treningu i zalaganju. Tina je igrač koji može igrati na pozicijama 2, 3 i 4. Naša je prednost ove sezone što imamo dosta igračica  koje mogu igrati na nekoliko pozicija u ekipi, i to će protivnicima biti značajno teško braniti. Već se sad radujemo početku nove sezone. Nadajmo se da će se sve naše reprezentativke iz reprezentacija vratiti zdrave, orne i spremne za novu sezonu. Sezonu punu izazova.” – rekao je o novoj-staroj “Lupici” trener Vladimir Ivanković.

  Što je s igračem na poziciji centra?

  Imamo postignut dogovor s jednim reprezentativnim centrom, no ne želimo joj remetiti koncentraciju u pripremama za Europsko prvenstvo.” – rekao je Ivanković.

  Usporedba ove ekipe i prošlosezonske ekipe?

  Prošlosezonska ekipa je postigla najveće uspjehe u povijesti, prekinula dominaciju Gospića i Šibenika, osvojila dvostruku krunu. Sve će te igračice imati posebno mjesto u klupskoj povijesti, i posebno mjesto u mom srcu. Sjećanja sa osvajanja kupa i pete utakmice finala su neizbrisiva. Međutim, neke igračice su dobile bolje ponude i otišle, s nekima nismo našli zajednički jezik, s nekima nismo ni probali, s nekima smo se dogovorili.

  Neke mlade igračice poslati ćemo na posudbu u druge klubove, što u zemlji, što u inozemstvu. Ove godine ćemo seniorskom sastavu priključiti i 6 juniorki – Dojkić, Kukolja, Sarjanović, Mijatović, Stojsavljević, Miličević – dakle osim slaganja jake seniorske ekipe, radimo i na pomlađivanju iste, što mislimo da je jedan normalan korak u razvoju kluba. Ovogodišnju ekipu vidim kao jednu talentiranu, radnu i karakternu – tako smo je i birali. Ekipu s dosta mladih igračica, ali i nekoliko iskusnih – prava kombinacija mladosti i iskustva. Da li je ova ekipa bolja ili lošija, vidjet ćemo, ali da je potentnija – to je činjenica.” – završio je Ivanković.

  zadnje objave