Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Križevcima upitna sezona: Preskupa kotizacija HKS-a!

  Nije tajna da je velika većina klubova u raznim dugovima, nekima prijeti i stečaj, dok drugi razmišljaju o istupanju iz A-1 lige kao što je to prije godinu dana napravio Osječki sokol. Jedan od upitnih klubova je i KK Križevci koji, iako su se prijavili u HKS za igranje sljedeće sezone, nisu u potpunosti sigurni hoće li to moći ispuniti. Kakvo je stanje kod njih te koji su sljedeći koraci, upitali smo jednog člana upravnog odbora.

  - Advertisement -

  “Hoćemo li igrati ili ne, ovisi o mnogim stvarima. Najviše naravno o zatvaranju financijske „konstrukcije“ za natjecateljsku sezonu 2014./2015. koja se odnosi na A1 – košarkašku ligu i seniorski pogon te se nadamo i vjerujemo da će se određene stvari posložiti za dobrobit kluba i grada kako bi se podno Kalnika i dalje gledala prvoligaška košarka.”

  “U recesiji i financijskoj krizi, koja je zahvatila Hrvatsku, najveći problem nama, ali i drugim klubovima, predstavljaju izuzetno skupe kotizacije u Hrvatskom košarkaškom savezu i zasigurno da bi mnoge stvari bile jednostavnije kada bi HKS smanjio njihove iznose za igranje A1 košarkaške lige i dodatno poradio na promociji samog natjecanja.”

  “Ukoliko ćemo igrati A1 ligu, kao i prošle sezone bazirat ćemo ekipu na mladim igračima iz vlastitog omladinskog pogona i na mladim igračima iz drugih sredina. Zasigurno nećemo raditi lažna obećanja prema igračima niti stvarati bilo kakve nerealne poteze kako ne bismo napravili bilokakve financijske dubioze.”

  Nedavno smo dobili informaciju da bi moglo doći do gašenja kluba, da li ima tu istine?

  “Igrali ili ne A1 košarkašku ligu, zasigurno neće doći do gašenja kluba. Izuzetno smo ponosni na omladinski pogon i velik broj talentiranih igrača tako da su se do prije dva tjedna održavali treninzi svih mlađih kategorija te će uskoro započeti pripreme mlađih selekcija kluba za novu natjecateljsku sezonu.”

  “Na prvom mjestu nam je postojanje kluba i mlađe selekcije kluba koje broje preko 130 dječaka i koje u zadnjih nekoliko godina stvaraju velik broj uspjeha, kako osvajanja naslova prvaka svojih liga, nastupa na poluzavršnicama prvenstva (juniori drugu godinu za redom), tako i pojedinačnih uspjeha igrača, prije svega U-18 reprezentativca Borne Kapuste.”

  Novaca se nema, savez nabija visoke kotizacije dok se klubovi raspadaju, liga je slabo popraćena u medijima. To su samo neki od mnogih problema, problema o kojima, dojma smo, Hrvatski košarkaški savez ne mari, a isti bi ih trebao pokušati riješiti. Križevci se nalaze u biti ili ne biti situaciji, kao i mnogi drugi klubovi, a kako će se situacija završiti preostaje nam za vidjeti…

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE