Utorak, 28 lipnja, 2022
More

  Krka i Partizan ostaju bez važnih košarkaša

  Aktualni prvak Slovenije te Srbije, Krka odnosno Partizan danas su ostali bez dvojice iznimno važnih igrača za svoju momčad. Slovenskog prvaka napustio je kapetan Jure Balažič, dok je beogradski klub napustio iskusni Dušan Kecman.

  Dugogodišnji kapetan kluba iz Novog Mesta, Jure Balažić napušta klub nakon četiri osvojena državna prvenstva. 32-godišnji krilni centar napušta Krku nakon 10 godina, te svoj put nastavlja u Turskoj gdje je s Erdemirjem potpisao jednogodišnji ugovor.

  Dodajmo kako će naredna sezoni u Krki igrati i dalje Zadranin Jure Lalić, koji je produžio svoju vjernost slovenskom klubu, dok je ovog ljeta iz Širokog došao i Jakov Vladović. Uz sve to, karijeru je okončao i Simon Petrov.

  Na drugoj strani, u Beogradu KK Partizan ostaje bez još jednog iskusnog košarkaša. Nakon odlaska Petra Božića i Ratka Katića odlazi i Dušan Kecman koji je obavijestio kako nema namjere produžiti ugovor s sadašnjim klubom.

  Dušan Kecman je ostati vjećito zapamćen i među hrvatskim ljubiteljima košarke, kada je sa nezaboravnom tricom oduzeo Ciboni naslov regionalnog prvaka pred prepunom zagrebačkom Arenom.

  Za kraj dodajmo kako je Partizan ovog ljeta doveo nekolicinu mladih zanimljivih košarkaša. Nakon Nikole Milutinova i jednog od najtalentiranijih francuza, Lea Westermanna, Partizan je doveo i 210 centimetvara visokog centra, Dorđea Gagića.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave