Kruno Simon:”Anzulović me kao igrača otpisao kada sam imao 16 godina

U intervjuu koji je dao za Večernji list Kruno Simon popularni Đuks dotakao se reprezentacije, izbornika Anzulovića, spomenuo je i Antu Tomića, Kk Zagreb i mnoge druge teme.

Simona smeta doza antipatija koja se u Hrvatskoj stvorila naspram Ante Tomića:

– Ante je osporavan igrač samo u Hrvatskoj, ali ne među onima koji su upućeni u košarku. A svatko tko je igrao s njim, pa i protiv njega, zna koliko je to plemenit igrač kakvih, pogotovo na njegovoj centarskoj poziciji, ima vrlo malo.

Jedan od razloga za to je vjerojatno taj što Tomić nije uspijevao dati reprezentaciji ono što i svojim klubovima, no nije to samo njegova odgovornost već i tadašnjih izbornika reprezentacije koja se, u međuvremenu, potpuno kompromitirala.

– Od početka ovih kvalifikacija nije bilo kako treba pa se nadam da ćemo sada izvući pouke i da se neće ponavljati. Ako nešto naučimo iz svega onda to nije tragedija.

Mnogi drže da se pogriješilo što smo se olako odrekli veterana tipa Ukić, Žorić pa i Tomas. Neki od njih možda jesu rekli da više neće igrati za reprezentaciju, no kasnije su se ipak sami nudili da pomognu.

– Ljudi koji vode HKS imali su drugačiju viziju, a na pola puta se ispostavilo da je pogrešna pa su išli vaditi kestenje iz vatre no ni to nije upalilo. A bit će najgore ako se nastavi s tim.

Izbornik Dražen Anzulović nije zvao Simona u dva kvalifikacijska prozora u kojima je, poput njegova suigrača Srbina Micića, mogao igrati onu drugu od dvije utakmice. Imaju li Simon i Zula nesporazum iz prošlosti?

– Ima ga on sa mnom, ja nemam s njim. Još kada sam imao 16 godina, on je mene u startu otpisao kao igrača, no na kraju se pokazalo da se jako prevario.

Cijeli intervju pročitajte na: https://m.vecernji.hr/sport/anzulovic-me-otpisao-kao-igraca-jos-dok-sam-imao-16-godina-1313345