Krunoslav Krajnović preuzeo slovački Komarno

Krunoslav Krajnović preuzeo slovački Komarno.

Krunoslav Krajnović će s klupe u novu sezonu povesti slovački Komarno nakon što je u protekle tri sezone vodio Prievidzu.

Krajnović ima bogatu trenersku karijeru iza sebe, već s 20 godina počeo je raditi u mlađim kategorijama Zagreba, a potom Cibone i Gorice. S navršenih 30 godina otisnuo se u Slovačku, točnije Lučenec, gdje je dobio priliku prvi put u karijeri voditi seniorsku momčad i biti prvi trener. Ondje je 2006. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka te je imenovan trenerom sezone, dok je 2007. osvojio kup.

Uslijedili su angažmani u Spišskoj Novoj Vesi, Žilini i Komarnom prije nego se vratio u Slavonski Brod. Nakon dvije godine provedene u Hrvatskoj, 2013. godine odlučio se na novi odlazak u Slovačku gdje je sjeo na klupu upravo Prievidze. U regiji je još vodio kosovski Bashkimi te Široki. Svoj posljednji trofej osvojio je 2020. godine kada je s Prievidzom osvojio naslov u kupu.

U protekloj sezoni je završio na sedmom mjestu u prvenstvu s omjerom 9-19. Ispali su u četvrtfinalu s ukupnih 2-1 u seriji od Iskre Svit. Komarno je pak osvojio drugo mjesto nakon što su u finalu izgubili 4-3 u seriji od Levica. Prosuli su vodstvo od 3-1 u seriji.

Krunoslav se za naš Portal javio s osvrtom na potpis ugovora: “Ukratko, veliki izazov za mene. Dolazim u klub koji je u zadnje dvije sezone ostvario vrhunski rezultat s obzirom da je novi klub u ligi. Ušli su u prvu ligu prije dvije godine i u prošloj seozoni su bili treći, a u ovoj godini drugi. Odigrali su fantastično finale, nitko ih tamo nije vidio. Dobro su organizirani te su imali dobre rezultate u Alpe Adria Ligi veliko mi je zadovoljstvo da sam bio njihova prva opcija. Vrlo brzo smo se dogovorili i ispred nas je izazovna sezona i ljestvica je visoko postavljena. Ja se tih izazova ne bojim i vjerujem da ćemo sljedeću sezonu opet biti u borbi za medalju pa možda i za najvišu poziciju u ligi.”

Krajnović je tako još jedan u nizu naših stručnjaka koji karijeru uspješno gradi van granice lijepe naše, a mi mu samo možemo zahvaliti na odvojenom vremenu za naš Portal i poželiti mu sreću u novom klubu!

Related Articles