Kup: Kaštela rastavila Dardu na proste faktore

Array

Nakon Gorice i drugi drugoligaš je iznenadio u kupu, ovoga puta to su bili Kaštelani koji su potopili Dardu rezultatom 99:68. Domaći igrači od samog starta utakmice nametnuli su se kao bolja momčad i rano stečeno vodstvo držali su do kraja utakmice.


Ribola-Kaštela – VROS Darda 99:68 (28:19; 59:38; 78:57)

Kaštela: Klarica 8, Odak, Rašetina 13, Biočić 4, Tešija, Rančić 23, Režić 21, Bender 18, Žižić 8, Požgaj 2, Čirko, Vručinić 2.
Darda: R. Kujundžić 8, Meznarić 18, Šarac, Diminić 14, M. Kujundžić, Boras 1, Došen 8, Barišić 1, Pandurić 14, Turalija 4.


Od početka utakmice mogli smo vidjeti apsolutnu dominaciju Kaštelana koji su gostima već do poluvremena ubacili 59 poena. Dobra momčadska igra domaćina rezultirala je s mnogo lakih poena. Lopte su kao na pladnju dobivali Damir Rančić i Stipe Režić, a vrlo dobru utakmicu odigrali su i mladi hrvatski reprezentativci Dragan Bender i Ante Žižić koji odlično napreduju u ovom drugoligašu. Isto se ne može reći i za trećeg mladog Splićanina koji nije dobio pravu priliku u ovoj utakmici, Marin Vručinić je ušao u igru tek na 30 razlike te odigrao nešto više od četiri minute.

Kod domaćina prednjačili su već spomenuti Damir Rančić s 23 poena te Režić s 21 poenom. Vrijedi spomenuti i Bendera koji ih je upisao 18. Gostujuću ekipu su predvodili Meznarić s 18 te Diminić i Pandurić, svaki je upisao 14 ubačaja.

Iako nije bilo rezultatski napeto, Kaštelani su ovom utakmicom lijepo iznenadili svoje navijače i poklonili im najljepši poklon za nadolazeći Božić. U sljedećoj utakmici kupa “Krešimir Ćosić” Kaštela ugošćuje Sinjski Alkar,a trener Damir Milačić je osobno nazočio ovom događaju te je vjerojatno uvidio sve prednosti dalmatinske momčadi.

Related Articles