Kup Kreše Ćosića: Hrvatska varijanta Cedevite protiv Zadra

Sutra nas čeka zanimljivi okršaj u sklopu Kupa Kreše Ćosića. Lider Prve lige, Cedevita Junior u Domu košarke Cedevita dočekuje jednu od Top 3 hrvatske momčadi, ABA ligaša, KK Zadar. Bit će to pravi test snaga za momčad Marka Trninića.

Hrvatska varijanta Cedevite je trenutno jedna od najpozitivnijih košarkaških priča u domaćim okvirima premda prolazi pomalo ispod radara. Razlog tomu je vjerojatno činjenica da se svojevrsna Cedevita B natječe u Prvoj ligi, inače drugom rangu HR košarke.

No, Vitamini su izrazito mlada momčad uz pokoji iskusni dodatak (Smajlagić, Krstanović, Dubelj…) te suvereno vlada u drugom rangu bez poraza. Najava je to povratka u HT Premijer ligu gdje bi Narančasti mogli biti itekako konkurentni. Za dobrobit domaće košarke se preostaje nadati da će projekt ostati u aktualnim okvirima gdje je cilj i strategija razvoj mladih igrača.

_

Mladi Vitamini su daleko dogurali i u Kupu pa ih čeka jedan od najvećih izazova ove sezone, momčad Zadra. Pobjeda protiv Kaštela bila je uvertira

“Stiže nam u utorak Zadar, branitelj naslova pobjednika, ABA ligaš. Utakmica protiv jednog Zadra je sigurno nagrada za naš trud a mi u taj susret idemo pokazati sve što znamo, dati sve od sebe i probati biti na maksimumu mogućnosti pa što bude.” – rekao je Matej Bošnjak za klupske stranice.

Zadar je unatoč slaboj formi u ABA ligi i dalje izraženi favorit pa će biti zanimljivo vidjeti mogu li Vitamini prirediti veliko iznenađenje ? Utakmica je na rasporedu u utorak od 18 sati.