Kup Krešimira Ćosića: Zadar u Osijeku traži put do polufinala

U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića Zadar gostuje kod ekipe Vrijednosnice Osijek sutra, 2. veljače u 17 sati. S pobjedom u Osijeku Zadrani će osigurati svoje mjesto u polufinalu, a izvlačenje parova bit će 4. veljače u prostorije Hrvatskog košarkaškog saveza. Svoje mjesto u zadnjih četiri osigurao je Split koji je svladao Hermes Analiticu. Ostale dvije utakmice četvrtfinala, Cibona – Adria Oil Škrljevo i Zabok – Furnir, odigrat će se u srijedu 3. veljače.

 

Zadar je ove sezone u HT Premijer ligi dva put svladao Vrijednosnice Osijek. Na početku 2021. godine Brokeri su namučili Zadrane u Krešinom domu te je rezultat bio 73:70, no dva boda su otišla na stranu Zadra. Antonio Jordano prvi put će odigrati utakmicu protiv svog bivšeg kluba kao član Zadra. U osmini finala Zadar je u Zagrebu svladao Cedevitu Junior, dok su Osječani slavili u Zadru protiv Diadore.

“Mi jesmo favoriti, ali nakon iskustva zadnje utakmice ulazimo s pristupom na 100%. Ne očekujem laganu utakmicu, Osijek je u jednom negativnom nizu i ovo im je šansa da spase cijelu sezonu. Mi moramo biti pametni, zadnje dvije utakmice možda nismo bili na našem nivou, nismo u to vrijeme imali vremena za pravi trening, ali smo konačno imali pravi trening. Dobro su dečki reagirali, zadovoljan sam kako smo odradili trening. Idemo spremni u Osijek po pobjedu jer mi očekujemo puno veće stvari u Kupu tako da se ne želimo dovesti u situaciju gdje je utakmica u pitanju i gdje strepimo do zadnje lopte. Mi moramo uči u utakmicu puno bolje i s više energije nego što smo to činili u zadnje dvije utakmice. Moj zadatak je pronaći pet igrača koji će imati istu energiju odgovoriti na parketu u obrani i u napadu tako da mi usmjerimo utakmicu u smjeru kojeg mi želimo,” najavio je utakmicu Ivan Perinčić.

“Mislim da u Kup utakmici nitko nije favorit pogotovo jer igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja nas je namučila u Zadru. Samo je jedna utakmica tako da pristup mora biti na maksimalnom nivou. Ovo je početak puta na kojem se nadamo otići do samog kraja,” rekao je osvajač Kupa Domagoj Vuković.

Related Articles