Kup: Stoja i Samobor pred svojim navijačima protiv A1 ligaša

Array

Danas i sutra na rasporedu su utakmice drugog dijela prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića. Pobjednici susreta Stoja – Ribola Kaštela, Zabok – Vrijednosnice, Samobor – Slavonski Brod i Jolly – Split ulaze u drugi krug gdje ih čekaju Šibenik, Alkar, Gorica i Zagreb.

U ovoj fazi natjecanja simpatije neutralne košarkaške javnosti u pravilu idu prema klubovima iz nižeg ranga i uspjeh tih ekipa bi dobio pridjev povijesni. Koliko amateri mogu zagorčati život profesionalcima i je li ogromna razlika između A2 i A1 moći saznat ćemo u ova dva dana.

Stoja večeras u 19 sati igra utakmicu koju u svojoj dugoj povijesti nikad nije igrala. Utakmica protiv Ribola Kaštela u završnici Kupa “Krešimir Ćosić” najveći je uspjeh kluba. Svjesni činjenice da protiv sebe imaju prvoligašku momčad nadaju se bi uz pomoć svojih vjernih navijača večeras mogli doći do pobjede. Pobjednik u drugom krugu igra protiv Gorice, Stoja kod kuće, a Ribola bi bila gost.

Mnogi će sa zanimanjem pratiti sutrašnje gostovanje Brođana u Samoboru. Iz Slavonskog Broda ovih dana dolaze redom neugodne informacije po navijače ovog slavonskog košarkaškog kluba i biti će zanimljivo vidjeti u kojem sastavu će otputovati. Samoborci nisu bez izgleda, na Centru dobro guraju i sutra od 20 sati sigurno idu po iznenađenje. Bolji igra s Alkarom, Samoborci kući, a Brođani bi išli na daleki put u Sinj.

Večeras u 18 sati Jolly dočekuje Split (pobjednik u sljedećem krugu gostuje u Trnskom), a u 19 sati Vrijednosnice gostuju u Zaboku (pobjednik domaćin Šibeniku). Četvrtfinale su već osigurali naši ABA ligaši Cibona, Cedevita i Zadar te jesenski prvak A1 lige Kvarner 2010.

Related Articles