Kvarner nije uspio iznenaditi, Cibona u polufinalu Kupa

Array

U riječkoj dvorani “Dinko Lukarić” koja je bila ispunjena preko kapaciteta, Kvarner je u borbi za Final Four Kupa Krešimira Ćosića ugostio Cibonu iz Zagreba. Unatoč sjajnoj predstavi domaćina, nisu uspjeli doći do pobjede protiv favoriziranih Cibosa, koji su slavili 74:79.


Kvarner 2010 – Cibona 74:79 (13:21; 34:39; 56:60)

Kvarner: Veljačić 4, Radić 12, Boban 8, Škifić 22, Krivec 6, Krstinić, Širko 7, Šamanić 3, Mustapić 2, Salamun, Stipčić 9, Čakarun 2.
Cibona: Kus 19, Planinić 6, Blassingame 5, Šarić 18, Božinović, Rozić 6, Jagodić Kuridža 14, Junaković 9, Mavra, Arapović 2, Gabrić.


Utakmica je započela košem Ivice Radića, no tricom je uzvratio Davor Kus. Nakon promašaja Kvarnera, Kus se opet našao na trici, gdje je fauliran prilikom šuta. Zabija sva tri bacanja. Riječani se nisu najbolje snašli i rano ulaze u probleme s prekršajima. Nakon samo tri minute igre trener Anzulović prisiljen je pozvati timeout, pri rezultatu 2:11. Nakon toga Jakov Mustapić zabija svoje prve koševe za Kvarner. Unatoč svoj borbenosti Riječana, ipak je do izražaja više došlo iskustvo Cibosa. Nakon prvih 10 minuta igre rezultat je 13:21.

Domaćini su nešto opuštenije ušli u drugu četvrtinu, kao da ih je prošao onaj početni grč. Počeli su bolje igrati obranu, udvajati Cibonine igrače i prisiljavati ih na pogreške. Kvarner preko Kriveca i Širka smanjuje na jednoznamenkasti zaostatak. Uslijedilo je nekoliko izmjena koševa s obje strane, uglavnom slobodna bacanja, a nakon dvije izgubljene lopte u napadu Riječana, Cibona vraća svoju dvoznamenkastu prednost. U periodu od gotovo tri minute nije bilo koša iz igre, a onda u dva navrata zabija Škfiić i smanjuje na 31:39 minutu prije odmora. Nakon promašene trice Kusa, posljednji napad imaju Riječani, a sa zvukom sirene tricu zabija Širko i na poluvremenu je rezultat 34:39.

Nakon dvije minute igre bez pogodaka zabija Rozić, ali s druge strane uzvraća Škifić tricom. Puhao je Kvarner za vrat Ciboni, ali Kus je zabio svoju treću tricu i povećao prednost gostiju. Nedugo nakon toga Cibona je opet bila na deset poena prednosti.  Obje strane su izmjenjivale koševe veći dio treće četvrtine, a Riječani nisu uspjeli doći na bliže od četiri poena zaostatka. U zadnji period ušlo se rezultatom 56:60.

Ulaskom u posljednju četvrtinu, preko Šarića u dva uzastopna napada Cibosi povisuju svoju prednost na 8 poena, no ubrzo uzvraća fenomenalni Škifić svojom četvrtom tricom na utakmici. Kvarner je preko Radića uspio doći na samo koš zaostatka, no u silnom zanosu rade nekoliko pogrešaka i Cibona je na +7. Nakon timeouta Antonio Boban pogađa dvije nevjerojatne trice i diže publiku na noge. Nije prošlo dugo kada je uzvratila Cibona, koja je imala +4 dvije minute prije kraja. Kvarner je imao napad minutu i pol prije kraja da se maksimalno približi, ali Škifić radi prekršaj u napadu, dobiva 5. osobnu pogrešku i umjesto heroja praktički postaje tragičar. Posljednjih trideset sekundi igrači Kvarnera radili su taktičke prekršaje, ali svi Cibonaši su imali mirnu ruku i sa linije slobodnih bacanja zaključili ovaj susret, rezultatom 74:79.

Related Articles