Najugodnije iznenađenje lige Kvarner dočekuje Zabok

Array

Iako igraju odličnu košarku i prvi su u poretku, iz Kvarnera uporno i uoči Zaboka ponavljaju da su njihove ambicije vezane uz opstanak u ligi, a sve preko toga je bonus. Ako nastave ovim tempom vrlo uskoro će taj cilj i matematički osigurati pa bi Uprava morala napraviti reviziju planova.

Kvarner je prošli tjedan prebrodio neugodne Križevce, a nakon Zaboka do kraja jesenskog dijela prvenstva preostaje im još samo utakmica kod neuvjerljivog Osječkog sokola. Prema igri koju pokazuju igrači trenera Vladimira Anzulovića realno je očekivati da će Riječani u drugi dio lige krenuti s prve pozicije.

Riječani su uvjerljivo najbolja obrambena momčad prvenstva i po njoj su već postali prepoznatljivi. U prosjeku primaju tek 63 poena po utakmici. Mlada poletna ekipa, puna samopouzdanja, koja odličnu obranu koristi za brzu realizaciju u kontranapadu. Već po običaju, domaćin će sigurno pokušati već u prvih 15-ak minuta slomiti protivnika, što mu je do sada na Kozali uglavnom i uspijevalo.

I 24-godšnji Dino Cinac ističe obranu kao najjaču stranu Kvarnerove igre, optimista je pred sutrašnju utakmicu: “Kozala je naša dvorana i naravno da svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa tako i protiv Zaboka u subotu. Pored domaćeg terena naša prednost je svakako i naša momčadska obrana koja daje odlične rezultate. Ona nas pokreće i daje nam sigurnost na utakmicama. Kad si dobar u fazi obrane, lakše je ostvariti dobar napadački učinak. I za nas je prvo mjesto iznenađenje, a ono je došlo nakon velikog rada, truda i dobrih igara cijele ekipe. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti.”

Zabok će u subotu pokušati promijeniti poredak A1 lige, u prošlom kolu su trijumfom protiv Zagreba gurnuli Kvarner na prvo mjesto, dok bi pobjedom u Rijeci napravili suprotno. Na krilima odlične igre Roberta Leža iznenađujuće lako su Zabočani isprašili do tada nedodirljive Mrave. Lež je prvi strijelac lige s 21 poenom po utakmici i uspjeh Zabočana dosta ovisi o njegovom učinku.

U momčadi Dragutina Črnjevića konačno je dobio pravu priliku i Filip Bundović, mladi Cedevitin igrač koji je dobivenu minutažu odlično iskoristio i u posljednje tri utakmice upisao prosjek od 11 poena.

Črnjević je do sada na poziciji zaštićenog igrača forsirao svoga sina Antonia (prosjek 2,7 poena), iako je njegov status na reprezentativnim okupljanjima neusporediv s onim od Bundovića.

Utakmica između Kvarnera i Zaboka igra se u Rijeci, na Kozali, s početkom u 18:00 sati.

Related Articles