Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Foto: Kvarner nanio novi poraz Zagrebu

  U prvom susretu 6. kola A1 Lige za prvaka Kvarner je na domaćem terenu svladao Zagreb. Iako su domaćinu u ovoj utakmici nije mogao igrati njihov ponajbolji igrač Ivice Radića, bez većih su problema svladali suparnike iz metropole. Osim početnog minimalnog vodstva, gosti nisu bili u rezultatskom plusu.

  Ovo je novo razočaranje za Mrave koji niti nakon šest kola ne znaju za pobjedu, dok je Riječanima ovo drugo slavlje u društvu najboljih.

  [rezultat id=404]

  Zagreb se držao u rezultatskom priključku šest minuta kada je na semaforu svjetlilo 11:11. Do kraja prve četvrtine Kvarner ubacuje u višu brzinu i zaključuje vodstvom 25:17. Na početku druge četvrtine gosti su se približili na tri razlike, a nakon toga Juraj Segarić radi tehničku pogrešku i omogućava domaćinu da se ponovno odlijepi. Do velikog odmora Zagreb je nekoliko puta bio blizu priključka, no Kvarner je uvijek brzo odgovorio. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 44:36 u korist Riječana.

  U trećoj četvrtini domaći su dodali još malo gasa pa tako u 28. minuti vode 62:46. Filip Bašljan tricom zaključuje treću četvrtinu i u posljednjih 10 minuta njegova ekipa ulazi s 13 poena prednosti (62:49). Do kraja utakmice gosti su nekoliko puta priprijetili no bezuspješno. Kvarner je sigurno čuvao prednost i utakmica je završila rezultatom 80:66.

  U redovima domaćih prvo ime bio je Jure Škifić s 23 poena,  stopu su ga slijedili Dino Cinac sa 17 te Bojan Krivec sa 16 poena. U sastavu Mrava 16 poena je ubacio Ivan Novačić, a Ante Krapić je postigao 13.

  [nggallery id=38]

  zadnje objave