Kvarneru pobjeda na Baldekinu

Array

U 4. kolu A-1 Lige za prvaka susreli su se riječki Kvarner 2010 i domaći Šibenik. Momčad Marijana Mancea slavila je u tijesnoj završnici na Baldekinu te nanijela Šibenčanima četvrti poraz zaredom.

Odlično je susret otvorio Kvarnerov Dino Cinac koji je u prvoj četvrtini šutirao 4/4 za tricu te tako nosio goste do vodstva 16:20 na kraju prve dionice. Odmah na početku druge četvrtine Kvarner radi seriju 7:0 i odlaze na +11. Domaćini su uspjeli smanjiti prednost do velikog odmora na +4 (39:43) makar su “jurili” i visokih +15.

U nastavku je Šibenik zadržao dobru igru s kraja prvog poluvremena. Rade seriju 12:0 i preuzimaju kontrolu utakmice, no gosti se brzo oporavljaju preko Marjana Čakaruna. Usprkos tome domaći odlaze s prednošću u zadnju četvrtinu, 62:56. U posljednjoj četvrtini igralo se koš za košem i svaki posjed je mogao biti presudan. U posljednjoj minuti utakmice Zoran Vrkić postiže slobodno bacanje za 74:74 dok drugo promašuje, a na drugoj strani Čakarun pogađa šut za vodstvo. Teo Petani nije uspio odvesti utakmicu u produžetak a Cinac postavlja konačan rezultat 74:77 sa slobodnog bacanja.

Kod Kvarnera su najbolji bili već spomenuti Čakarun i Cinac sa 21, odnosno 20 koševa. Ljubo Šamadan je standardno bio najbolji kod Šibenika sa 19 koševa i 8 skokova.

Related Articles