Laura Bašek i Dorotea Brandić ostaju u FSV-u!

Nakon što je jučer potvrđen nastavak suradnje s Ivonom Kajfeš i Josipom Tuftan, iz redova riječkog premijerligaša KK Flumen Sancti Viti danas su nastavili istim tempom te su obznanili produženje ugovora s još dvije igračice.

Potpise na nove ugovore stavile su Laura Bašek i Dorotea Brandić.

Dvadesettrogodišnja Laura Bašek igra na poziciji beka šutera, a članica kluba je od 2019. godine.

U minuloj sezoni odigrala je ukupno 20 ligaških utakmica i prosječno postizala devet poena uz 4,7 skokova, 2,3 asistencije po utakmici, a također bila je i igračica s najviše oduzetih lopti i pogođenih trica u ekipi FSV-a.

“Prošla je sezona bila vrlo stresna i unatoč svim problemima uspjeli smo se održati u Premijer ligi. Iduće ću sezone kombinirati posao i košarku, a nadam se da će pozitiva koja se stvara oko kluba pretočiti i na parket. Pozivam sve simpatizere kluba da nas podrže i vidimo se uskoro!” Izjavila je Bašek za službenu stranicu kluba.

Dorotea Brandić/KK FSV

Dorotea Brandić mlada je reprezentativka Hrvatske koja je u Rijeku pristigla iz Siska prije tri godine, nakon potresa koji je pogodio taj kraj. Teške životne okolnosti dovele su do promjene sredine, no to je nije omelo da unatoč svemu u Rijeci nastavi uspješno svoj košarkaški i akademski put.

Protekle sezone za FSV je odigrala 19 ligaških utakmica i postizala u prosjeku 11,4 poena uz četiri skoka i 1,1 asistenciju po utakmici.

“Drago mi je što ću nastaviti svoj košarkaški razvoj u gradu kojeg sam zavoljela. Nadam se osobnom napretku te pozitivnoj energiji van i unutar svlačionice. Veselim se novim izazovima na sportskim terenima kao i na upisu na željeni fakultet” zaključila je Brandić..

Related Articles