Legenda ABA ligaša okončala karijeru: Odmah je imenovan direktorom kluba

U klubovima regionalne lige relativno je mirno, najdalje u planiranju momčadi za novu sezonu otišli su Mornar i Igokea, dok ostale ekipe situaciju na tržištu još promatraju sa strane. Ipak, danas iz Slovenije stiže vijest kako je dugogodišnji kapetan Krke iz Novog mesta, Jure Balažič, okončao svoju igračku karijeru te je postao direktor ABA ligaša.

“Jure Balažič, kapetan naše ekipe, imenovan je direktorom kluba. Jure je na taj način okončao karijeru, a svojim bogatim iskustvom i dalje će biti dio kluba u kojem je započeo košarkaški put. Nakon 13 godina, na toj će poziciji zamijeniti Miru Župavca koji je bio dio Krke prilikom osvajanja najvećeg trofeja u klupskoj povijesti, na čemu mu zahvaljujemo.” – izjavio je predsjednik Krke, Andraž Šuštratič.

Sam Balažič ovako je prokomentirao novu ulogu:

“Kada je stigla ponuda predsjednika kluba, nisam puno razmišljao. Zapravo, zadnjih nekoliko godina sam razmišljao što ću raditi kada okončam igračku karijeru. Htio sam ostati u košarci, a na ovaj način ostajem kod kuće i u matičnom klubu. Želim pomoći Krki svojim znanjem te sudjelovati u napretku kluba. Zahvalan sam na dobivenoj prilici.”

39-godišnji Balažič Krkin dres nosio je u četiri navrata, odnosno ukupno 13 sezona. Osim u matičnom klubu, igrao je i u Mađarskoj, Turskoj, na Cipru, ali i za KK Zagreb.

Related Articles