Leon Kalinić novo je ime u redovima Dubrave

U Hrvatsku dolazi iz SAD-a gdje je proveo zadnje četiri godine.

Leon Kalinić, 23-godišnji krilni centar novo je pojačanje zagrebačke Dubrave. Ovaj 206 centimetara visoki Zagrepčanin zadnje četiri sezone proveo je u SAD-u, u ekipama Ouachita Baptist University i Park University.

U prijašnjoj sezoni je prosječno bilježio 3.8 poena te 2.9 skokova za ekipu Park University. Na parketu je prosječno provodio 13.9 minuta.

Na njegov dolazak osvrnuo se i glavni strateg Dubrave, Mladen Starčević.

 “Leon Kalinić zadnje 4 godine je bio u Americi, završio je college i nakon četverogodišnjeg iskustva igranja na američkom tlu, dolazi u Europu, u svoju Hrvatsku. Kod nas je prošao period upoznavanja i dokazivanja i on nam se jako dopao, posebno njegova radna etika. Njegovo iskustvo će nam pomoći za mladu ekipu Zapada koja je zapravo juniorska ekipa potpomognuta sa nekoliko starijih igrača, gdje će on biti najstariji i vjerojatno kapetan.
Planovi sa Leonom Kalinićem se ne završavaju s time sto on treba igrati i nositi ekipu u A2 ligi već i da on u nekom dijelu sezone pokuca na seniorska vrata i da vidimo kakav je u toj konkurenciji. On će sve ovo vrijeme i trenirati sa seniorima.”

Related Articles