#234 Lessort: "Ovdje sam kako bih bio jedan od najboljih visokih igrača Eurolige" | Crosarka.com #234

Lessort: “Ovdje sam kako bih bio jedan od najboljih visokih igrača Eurolige”

Za francuskog krilnog centra Mathiasa Lessorta veliki je izazov igranje Eurolige, jer mu omogućuje da razvije i poboljša svoje vještine te da dokaže kako pripada europskoj eliti.

“Puno učim”, izjavio je Lessort Eurohoopsu. “Svakog tjedna igram protiv najboljih visokih igrača u Europi, tako da nešto naučim svaki put kad se suočim s njima. Još sam mlad i imam puno toga za naučiti. Ali, u konačnici, želim biti najbolji što mogu. Želim se ozbiljno natjecati protiv svih tih igrača. Zato ne želim da činjenica što sam mlad bude opravdanje ako igram loše ili ako drugi odigraju bolje od mene. Mladost ne opravdava lošu igru. Ja sam ovdje da budem jedan od najboljih visokih igrača Eurolige i pokušat ću dominirati protiv svakog visokog igrača.”

Njegova samokritika je došla nakon 7. i 8. kola regularne sezone Eurolige, u kojima su beogradski crveno-bijeli doživjeli dva poraza protiv velikana europske košarke, moskovskog CSKA te atenskog Olympiacosa.

Crvena zvezda je trenutno na omjeru 2-6, no po riječima 22-godišnjaka puno mogu naučiti iz ta dva poraza.

“Moramo nešto naučiti iz ovog tjedna. Naravno da bi mi bilo draže da smo pobijedili, ali definitivno su to bile utakmice iz kojih ćemo učiti. Igrali smo protiv CSKA Moskve i Olympiacosa, zna se da su to odlične momčadi, a što se tiče nas, mislim da trebamo učiti iz tih poraza i da naučeno moramo iskoristiti u budućim utakmicama.”

I on sam je imao probleme u tim utakmicama, posebno u onoj protiv Olympiacosa. Utakmicu je završio s rekordno niskim jednim poenom uz tri skoka, u izravnom duelu protiv srpskog igrača Nikole Milutinova. Te utakmice su zasigurno bile iznimka, budući da je do tada bio na prosjeku od 10,1 poena i sedam skokova u odigranih 22,5 minuta po utakmici.