Liga za ostanak: Sve još miriše na nju

Array

Tri su kola iza klubova koji se bore za ostanak u elitnom košarkaškom razredu sljedeće sezone. Ritam u donjem domu, primjećujete, nešto je slabiji od ludnice na vrhu u kojoj svaka dva dana netko igra utakmicu. Ovog vikenda do prve je pobjede stiglo Škrljevo koje će isto tražiti i u sljedećem kolu protiv Kaštelana u srijedu. Bojimo se da sastavu iz predgrađa Splita nema spasa…

Još je rano govoriti, ali porazom na Mavrincima samo bi čudo spasilo momčad koja je i lani bila u dosta nezavidnoj situaciji. Iako lani niste mogli ispasti jer je to umjesto vas već učinio Slavonski Brod istupanjem iz lige, svejedno se trebalo izboriti za pretposljednje mjesto, ono iznad Splita koji je morao razigravati s Hermes Analiticom.

Kad smo kod Hermesa, Zagrepčani ove sezone misle ozbiljno. Na parketu Prelogove srednje škole svladali su izabranici Zvonimira Mravka Jazine i s dvije pobjede otvorili jednako uzbudljiv kvalifikacijski program. Prošle sezone gledali su kako se raduju momci u zelenim majicama, no godinu dana kasnije radost bi mogla ostati u toj dvorani i bez ukrcavanja na autobus za Kvarnerski zaljev.

Priličan su posao napravili Jolly i Osijek oko ostajanja u ligi. Po tri pobjede upisala su oba sastava u jednakom broju uvodnih nastupa. Šibenčani su se na Mavrincima morali provlačiti kroz produžetak, to je Škrljevo i u Gradskom vrtu “paprilo juhu” dobrih trideset i pet minuta.

Gužva počinje u one središnje tri pozicije. Nije isključena (i ne smije biti!) mogućnost stvaranja nekog novog ludog trokuta na kraju sezone. Zabok i Alkar trenutno su na sedam pobjeda, Škrljevo na šest s dobrim preduvjetima za dolazak na sedmu, iako bodove nikad unaprijed ne valja upisivati. Zabok već u utorak igra s Osijekom, srijeda donosi ogled Alkara i Jollyja koji je, ako pitate Maligane i klupsku blagajnu Jollyja zaslužio biti tamo gore, na onoj strani prvoligaške postelje.

U kontekstu trokuta Zabok – Alkar – Škrljevo, posebno će važne biti eventualne gostujuće pobjede. Zagorci su u Sinju ostali na minus petnaest, Alkar je izgubio s minimalnih četiri poena zaostatka što bi u sinjskoj dvorani itekako moglo pasti.

Govoreći o kvalifikacijama, u njima je pulska Stoja kao prvak zapada najveća nepoznanica. Hermes Analitica je dovela nekoliko vrlo respektabilnih igrača na čelu s Martinom Junakovićem, Zadrani pak imaju Matu Mrvu uz novopridošle – Denisa Vrsaljka i Ivana Mimicu… Stoja je dakle, krenula s dvije gostujuće utakmice, a u srijedu ih čeka i treća s Jazinama pa će se na objektivnu snagu pulskog kolektiva morati pričekati na njihov dolazak u Pattinaggio. Gostujuća pobjeda se u prva tri kola ionako nije dogodila, a takve uvijek vrijede dvostruko.

Rezultati 3. kola A-1 lige za ostanak:

Škrljevo – Alkar 78:74
Zabok – Jolly JBS 74:79
Kaštela – VROS Osijek 68:72

Poredak:

1. Jolly JBS 8-5
2. VROS Osijek 8-5
3. Zabok 7-6
4. Alkar 7-6
5. Škrljevo 6-7
6. Kaštela 3-10

Rezultati 3. kola A-1 kvalifikacija:

Hermes Analitica – Jazine 84:78
Borovo – Međimurje 101:81
Stoja je slobodna

Poredak:

1. Jazine 2-1*
2. Hermes Analitica 2-0
3. Međimurje 1-2*
4. Borovo 1-1
5. Stoja 0-2

* označene su momčadi koje imaju utakmicu više

Related Articles