Ljetni kamp u Slavonskom Brodu

Array

Iako je krajem prošle godine ostao bez prvoligaša, Slavonski Brod nastavio je svoj košarkaški život. Nakon poluzavršnice kadetskog prvenstva Hrvatske i priprema hrvatske ženske reprezentacije, a neposredno uoči dolaska muške A selekcije na pripreme za Eurobasket, u gradu na Savi održat će se drugi po redu Ljetni košarkaški kamp u organizaciji Škole košarke Rehlicki.

Kamp je namijenjen za sve dječake i djevojčice od 7 do 17 godina iz cijele Hrvatske, kako za početnike, tako i za one koji već treniraju u klubovima. Započinje u ponedjeljak 6. srpnja i traje ukupno tri tjedna, odnosno do 24. srpnja. Pedesetak polaznika Škole košarke Rehlicki i svi prijavljeni za kamp trenirat će na vanjskim terenima Osnovne škole “Dragutin Tadijanović” u naselju “Andrija Hebrang” u Slavonskom Brodu.

Polaznici kampa bit će podijeljeni u dvije grupe. Mlađa će trenirati od 17:30, a starija od 18:30 sati. Kakav je program i sam sadržaj kroz trotjedno trajanje kampa upitali smo voditelja škole košarke Rehlicki i trenera s FIBA licencom Igora Kovačevića koji ljetni kamp organizira po uzoru na kamp Libertas u Dubrovniku čiji je sudionik i predavač već devet godina:

“Program kampa temelji se na razvoju košarkaških i socijalnih vještina kod djece i mladih, individualnog i kolektivnog pristupa te edukacijskog dijela kroz predavanja i prezentacije. Sami cilj i ideja zašto to organiziramo je želja da djeca u periodu dok nema nastave pronađu svoj interes u sportu i košarci, da se druže i steknu neka nova iskustva koja će kasnije eventualno prenositi svojim kolegama.”

Škola košarke Rehlicki2

“Kroz prvi tjedan učit ćemo pravilno vođenje lopte, drugi dodavanje, a treći šutiranje prema košu. Na kraju kampa organizirat ćemo natjecanje u šutiranju i Skills Challengeu. Dakle, svi polaznici imat će priliku u natjecateljskom smislu primijeniti ono što su prethodno naučili. Također, svim polaznicima bit će osigurane majice i energetski napitci, a po završetku medalje i diplome.”

Škola košarke Rehlicki osnovana je 2011. godine s ciljem košarkaškog razvoja djece i mladih te stvaranja baze za klubove, kako u Slavonskom Brodu, tako i u široj regiji. Prvenstveno se to odnosilo na nekadašnjeg brodskog A1 ligaša, međutim, kako njega više nema, Škola košarke Rehlicki i trener Kovačević uspjeli su stvoriti igrače koji kvalitetom zadovoljavaju kriterije i drugih hrvatskih klubova.

Možda najveći uspjeh ova košarkaška škola doživjela je ove godine kada su dva njezina polaznika pozvana na probne treninge u KK Cedevitu te su bili sudionici na netom održanom NBA kampu Damjana Rudeža. Također, ranije su dva polaznika otišla u A1 ligaša Goricu, a jedan član od ove godine nastupa za A2 ligaša Rekord Tim, čiji kompletan kadetski roster popunjavaju igrači upravo iz Škole košarke Rehlicki i natječu se u kadetskoj ligi Slavonije i Baranje.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na kampu, kao i za priključenje programu Škole košarke Rehlicki, mogu se javiti putem službene Facebook stranice škole ili izravno treneru Igoru Kovačeviću na broj 098/161-3693.

Related Articles