Ljetni košarkaški kamp Rehlicki u Slavonskom Brodu

Array

Pod medijskim pokroviteljstvom portala Crosarka, Škola košarke Rehlicki organizira trotjedni ljetni košarkaški kamp za djecu i mlade koji će se od 7. do 25. srpnja održati u Slavonskom Brodu na vanjskim terenima Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“. Kamp je, prije svega, namijenjen dječacima i djevojčicama svih uzrasta iz cijele Hrvatske koji će, podijeljeni u dvije kategorije, imati priliku steći osnovne košarkaške vještine.

Da će usvojeno košarkaško znanje biti korisno za sve polaznike, koji se odluče nastaviti baviti košarkom, jamči poznato brodsko trenersko ime s FIBA licencom Igor Kovačević, voditelj Škole košarke Rehlicki i organizator Ljetnog kampa. Plan i program ovog zanimljivog projekta otkrio nam je sam Kovačević.

„Dječaci i djevojčice od 1. do 4. razreda osnovne škole trenirat će svakim danom od 17:30 do 18:30, a starija grupa, to jest, uzrast od 5. do 8. razreda i stariji imat će termin od 18:30 do 20 sati. U svakom od tri tjedna obrađuju se različite teme. U prvom tjednu obrađujemo pravilno vođenje lopte, u drugom tjednu dodavanje, a u trećem šutiranje na koš. Dakle, to su tri osnovna napadačka elementa u košarci koja ćemo pokušati obraditi za vrijeme trajanja kampa.“

Ljetni košarkaški kamp Rehlicki odgojno-obrazovnog je karaktera koji, osim osnovnih košarkaških vještina, ima zadatak osigurati svoj djeci ugodne trenutke za vrijeme trajanja kampa kako bi svoj boravak u Slavonskom Brodu, osim za košarku, iskoristili za druženje i zabavu.

„Naravno, cilj je da djeca, s obzirom da su sada ljetni praznici, provedu što više vremena u zajedničkom druženju, sportu i košarci, da steknu nova prijateljstva i dobro se zabave. A i da nešto nauče, što će im jednog dana biti korisno ukoliko odluče nastaviti svoj put u košarci.“

Na kraju svakog tjedna, ističe Kovačević, bit će organizirana natjecanja nakon kojih će najbolji biti prigodno nagrađeni, a svim sudionicima kampa osigurane su majice Škole košarke Rehlicki.

škola košarke Rehlicki1

Po završetku ljetnog kampa, svi polaznici imat će priliku nastaviti s treninzima u Školi košarke koja je i ove godine napravila iskorak u svome radu. Naime, u svojoj trećoj godini postojanja, Škola košarke Rehlicki započela je s natjecanjem u mlađekadetskoj ligi Slavoniji i Baranje, a ostvarena je i suradnja s brojnim školama košarke i kampovima, kako u Brodsko-posavskoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj.

„Tako je. Imamo sjajnu suradnju s košarkaškim klubom Gorica i u kolovozu nekolicina djece iz Škole košarke Rehlicki odlazi na međunarodni košarkaški kamp u Nerezine na Malom Lošinju, a svoj dolazak na naš kamp potvrdili su nam Škola košarke Gardun iz Garčina i Rekord Tim iz Oriovca, rekao je Kovačević i pozvao dječake i djevojčice svih uzrasta da dođu kamp:

Pozivam sve zainteresirane iz cijele Hrvatske da se priključe. I one koji dosad nisu igrali košarku i one koji nešto znaju. Bit će zanimljivo i korisno, za svakoga ponešto.“

Prijave i sve informacije vezane za Ljetni košarkaški kamp možete dobiti na Facebook stranici Škole košarke Rehlicki na kojoj imate mogućnost osobno kontaktirati trenera i voditelja kampa Igora Kovačevića. Za dodatne upite možete se obratiti i nama na naš e-mail crosarka@gmail.com. Portal Crosarka će, kao medijski pokrovitelj ovog košarkaškog kampa, za sve čitatelje i buduće sudionike kampa prirediti nagradne igre. Stoga, budite danas i sutra uz nas na našoj Facebook stranici.

Related Articles