Longin: “Ne odustajemo od Ivanova”

Array

Sportski direktor košarkaškog kluba Zadar Branimir Longin na konferenciji za medije osvrnuo se na dosadašnji tijek prijelaznog roka. Predstavnike sedme sile najviše je zanimalo zašto Ive Ivanov nije produljio suradnju sa Zadrom.

Nije sporno da smo Ivanova jako željeli i da je želja bila obostrana. Ipak, s obzirom da želimo poslovati maksimalno odgovorno i transparentno, mi u klubu smatramo da se moramo zaštiti te ne smijemo ulaziti u ugovore koji dugoročno mogu ugroziti stabilno poslovanje kluba. Neću ulaziti u financijske detalje ponuđenog ugovora koji, vjerujem, nisu sporni niti jednoj strani. U razgovorima s Ivom dogovorili smo dvogodišnju suradnju, sve osim te jedne stavke“, rekao je Longin i otkrio u kojem je detalju ‘zapelo’ s dogovorom.

S obzirom da se radi u dvogodišnjem ugovoru klub je zatražio zaštitnu klauzulu koja se odnosila na aktivaciju druge godine ugovora. Željeli smo da Ive uoči druge sezone prođe liječnički pregled te da na pripreme dođe zdrav. On to nije prihvatio i to je jedini razlog zašto ugovor nije potpisan.

Ipak, Longin je istaknuo da se nada kako će Ivanov ipak zaigrati u dresu Zadra iduće sezone.

Ive nam je drag, kao igrač i kao čovjek te se nadamo da priča još nije završena. Hvala mu na svemu što je dao za ovaj klub i mogu samo reći da se i dalje nadamo kako će u idućih nekoliko dana doći do novih razgovora i kako će on opet nositi dres Zadra“, dodao je Longin te najavio da će početkom idućeg tjedna u Zadar stići novi trener Aleš Pipan kako bi s njim definirali detalje oko izgleda momčadi za sljedeću sezonu.

Naš cilj je i dalje imati što više zadarskih igrača u prvoj momčadi, ali to nije jednostavno izvesti. Pregovara se s nekoliko igrača, stranih i domaćih, ali ćemo to još dodatno usuglasiti s trenerom. Svjesni smo velikog interesa navijača oko potencijalnih pojačanja, ali dok ne dođe do potpisa s imenima nećemo izlaziti u javnost. Kada nekog igrača potpišemo, o tome ćemo odmah informirati javnost“, zaključio je Longin.

Related Articles