Lud, zbunjen, normalan

Array

Euroliga se ponovno pokazuje kao prava maćeha europske košarke. Situacija je slijedeća: od danas su poznati svi sudionici kvalifikacija za Euroligu slijedeće godine. Ti klubovi su, nekim nebitnim redom: Igokea, Lietovus Rytas, Strasbourg, Ostende, Nymburk, Khimki, Banvit, Oldenburg.

Primjećujte nešto čudno? I mi. Igokea kojoj je izričito rečeno da Euroligu ne može igrati, zbog kapaciteta dvorane, malog mjesta i sličnih stvari kakve ovo natjecanje zahtjeva, našla se ipak u kvalifikacijama za isto.

Ako ćemo biti pošteni, na stranu (barem u ovom paragrafu) ono da je sve moguće, Igokea pored Khimkija, Lietovusa, Banvita u prvom redu pa onda i Oldenburga te Strasbourga teško i gotovo nemoguće može doći do samog natjecanja.

Dakle postavlja se pitanje zašto su se ugurala dva beogradska kluba u ovo elitno natjecanje preko leđa Igokee i to na jedan sasvim nepošten način? Zašto nitko nije rekao istinu i zašto se nakon ove liste sudionika kvalifikacija ne upita gospodu Lisca i Lorbeka u čemu je sada stvar i što se promjenilo?

Kasnije kada se “znalo” da Igokea neće biti u prve dvije ekipe, krenule su priče o mogućem proširenju dvorane (Igokea svoju dvoranu nije proširila, a koliko je nama poznato niti ju ne planira proširiti, osim priča da je to moguće ništa konkretno nije napravljeno) i pravu nastupa.

Dakle ludi se prave oni iz Eurolige jer malo govore jedno, malo govore drugo. Kako im odgovara, tako se okreću.

Zbunjeni su bili u vodstvu ABA lige jer su ostali izgubljeni u prijevodu – doslovno, a ovi “jadni normalni” iz Laktaša su na kraju prevareni.

Jedina utjeha im ostaje što će momčadi iz kvalifikacija nastaviti europsku sezonu u Eurocupu, ali ne zadovoljavaš se grahom ako ti netko prvo ponudi meso.

Related Articles