Ludbrežanima prvi “Grafičar Kids Cup”

Array

Prošle subote u Ludbregu je održan prvi košarkaški turnir za igrače rođene 2001. godine i mlađe pod nazivom “Grafičar Kids Cup”. Na turniru su uz domaći Grafičar nastupile još tri momčadi, a domaći je sastav na kraju osvojio prvo mjesto.

Da na mladima svijet ostaje, jasno je i vodećim ljudima košarkaškog kluba “Grafičar” iz Ludbrega čija je seniorska momčad ove godine osvojila naslov prvaka A-2 lige sjever te nastupila u kvalifikacijama za A-1 ligu. Želja svih u klubu je da u budućnosti imaju čim više domaćih košarkaša u seniorskom sastavu, a to je jedino moguće uz kvalitetan i mukotrpan rad s djecom. Upravo to i radi trener u omladinskom pogonu te pomoćni trener seniorskog sastava, Tomislav Horvat.

Na turniru su uz Grafičar nastupili još Međimurje iz Čakovca, Bistra iz Molvi te Nedelišće. Prvi polufinalni susret odigrali su Grafičar i Nedelišće, a slavio je domaći Grafičar s uvjerljivih 58:21. Drugo polufinale bilo je između Bistre i Međimurja, a slavio je sastav iz Molvi s uvjerljivih 102:18.

Susret za treće mjesto donio je međimurski dvoboj susjeda iz Čakovca i Nedelišća, a bolje je bilo Nedelišće rezultatom 59:16.

graficar_kids2

Finale između Grafičara i Molvi bilo je jako zanimljivo i puno uzbuđenja. Slavio je Grafičar s tijesnih 55:52. Između susreta odigrana je i revijalna utakmica škola košarke Grafičara i Međimurja, a slavilo je Međimurje nakon produžetaka. Domaćini su organizirali i “Skill Challenge”u kojem je pobijedio David Stančin iz Grafičara, a održano je i natjecanja u šutiranju slobodnih bacanja gdje je slavio igrač Bistre, Tadej Šenvald.

graficar_kids1

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Darko Gložinić iz ekipe KK “Grafičar” dok je Igor Odobašić iz KK “Bistra” odnio titulu najboljeg strijelca.

Related Articles