Luka Pandurić: Očekujem prvo mjesto u skupini pa napad na medalju

Donosimo Vam intervju s Lukom Pandurićem, igračem KK VROS Darde te članom U20 Hrvatske reprezentacije i njegovo razmišljanje za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se igra u Estoniji od 9. do 21. srpnja.

Generacija igrača rođena 1991. prije dvije godine ispala je iz A divizije. Prošle godine njihovi godinu dana mlađi vršnjaci ekspresno su se vratili, a danas Luka i ekipa imaju se pravo nadati dobrom rezultatu.

Pozdrav Luka! Pitanje za početak, jeste li umorni od teškog ritma koji donose pripreme pred jedno ovako veliko natjecanje? Kakav Vam je program treninga bio do sada?

“Pozdrav, umorni smo jer smo prvi dio priprema bazirali na snazi i kondiciji te spojili to s taktikom. U drugom dijelu više ćemo raditi na taktici i obrani.”

U zgusnutom rasporedu kakav ste imali u Crikvenici, Italiji i Međugorju tijelo trpi velike napore. Je li bilo problema s ozljedama u redovima naše selekcije?

“Bilo je nešto sitnih ozljeda kod pojedinih igrača koje su se riješile u par dana.”

Odigrali ste pet utakmica do sada u pripremnom razdoblju, a pobijedili samo jednu. Ipak, osim utakmice s Turskom svi ostali susreti su bili na 5-7 razlike. Kako komentirate dosadašnje rezultate? Ipak je to sami početak priprema i rezultat često u ovoj fazi priprema nije u prvom planu.

“S dosadašnjim rezultatima nisam baš zadovoljan iako rezultati nisu u prvom planu. Bez obzira na to imamo želju pobijediti svaku utakmicu. Bitno da postignemo kemiju u ekipi i da se uigramo što bolje za nadolazeće Europsko prvenstvo.”

Kako ste zadovoljni sa svojim igrama u dosadašnjem tijeku priprema?

“S dosadašnjom svojom igrom sam zadovoljan, ali kroz izvjesno vrijeme priprema ona bi se trebala ustaliti te bi trebao biti jedan od nositelja.”

Sada imate tri dana odmora pa nastavljate dalje. Kakvi su planovi za nastavak priprema?

“Pripreme nastavljamo u Dubrovniku gdje ćemo odigrati još par pripremnih utakmica kroz koje bi se trebali uigrati. Naša igra trebala bi se razviti tako da na prvenstvo dođemo maksimalno spremni i uigrani.”

Što bi ste naveli kao najveću prednost Hrvatske U20 selekcije? Koji stil igre gaji Hrvatska U20 selekcija?

“Najveća prednost U20 selekcije je to što smo svi jednaki na terenu i bodrimo jedan drugoga. Gajimo brzu pas igru i agresivnu obranu.”

Europsko prvenstvo u Estoniji počinje za nešto malo manje od mjesec dana. U grupi ste s Crnom Gorom, Turskom, Ukrajinom i Švedskom. Kako ocjenjujete vaše šanse? Koja su očekivanja od samih igrača i izbornika za nadolazeće prvenstvo?

“Očekujemo da ćemo skupinu proći kao prvoplasirani i mislim da nakon toga imamo velike šanse za osvajanje jedne od medalja.”

Pitanje za kraj, koga ocjenjujete kao najvećeg favorita za osvajanje Europskog prvenstva?

“Imam želju da to budemo mi, a i vjerujem da ćemo to postati s našom igrom i kemijom u momčadi kao prošle godine u B diviziji.”

Ekipa portala Crošarka zahvaljuje se Luki Panduriću na suradnji. Našoj U20 reprezentaciji želimo puno sreće i uspjeha u Estoniji na nadolazećem Europskom prvenstvu.