Lupice dovele internacionalno pojačanje

Array

Potraga “Novog Zagreba” za bekom šuterom je završena. Krisztina Raksanyi, bivša članica mađarskog Euroligaša UNI-GYOR, potpisala je jednogodišnju vjernost hrvatskim prvakinjama.

Krisztina Raksányi je 180 cm visoki bek šuter, koja, neovisno o tome što ima tek 22 godine, već ima Euroligaškog iskustva, kao i iskustva u nastupima za najbolju selekciju Mađarske, i to kao jedna od najboljih mladih igračica u Europi. Gotovo cijelu karijeru do prošle sezone, kada je nastupala za UNI GYOR, Krisztina je igrala za MISZo Pecs, s kojim je debitirala u Euroligi sa samo 15 godina.

U sezoni 2008-2009, još kao juniorka, Krisztina je igrala važnu ulogu za Pecs, s prosječno 9 poena u Mađarskoj ligi i 19 minuta po utakmici u Euroligi, dijeleći minutažu s vrhunskim igračicama kao što su Anna Vajda, Nicole Ohlde, Kelly Mazzante ili Dalma Ivanyi.

Poslije pobjede nad Umana Reyer Venezia, MiZo Pecs poražen je u četvrtfinalu Eurolige od kasnijih finalistkinja, Perfurmerias Avenide. Te sezone Krisztina je imenovana najboljim “newcomerom” u mađarskoj ligi. Krisztina je nastupa za mađarsku U18 reprezentaciju na Europskom “B” prvenstvu. Mađarice su na tom natjecanju osvojile prvo mjesto, plasirale se u A diviziju, a Krisztina je imala respektabilne brojke: 11,5 poena i 3,5 skokova, što ju je postavilo u drugu petorku turnira.

U sezoni 2009-10, igrajući za MISZo Pecs Krisztina u Euroligi postiže 2,8 poena u 11,6 minuta. Te sezone Pecs je izgubio u četvrtfinalu od Wisle, koja je stigla do final foura Eurolige.  U mađarskom prvenstvu, te sezone Krisztina postiže 8,5 poena i 10,1 index u 22 minute igre, uz postotak šuta od 68%.

Nakon što je za Pecs u sezoni 2011-12 postizala 11 poena po utakmici, sezonu 2012-13 odigrala je u Gyoru, gdje je zablistala s 18 poena protiv najvećeg iznenađenja Eurolige, francuskog Bourgesa, i finalista Eurolige, turskog Fenerbahcea.

Obzirom na pravila HKS-a o 4 strankinje u ekipi, možemo smatrati da su “Lupice” dolaskom Rakszanyi okončale potragu izvan granica Hrvatske. U ovom momentu roster Novog Zagreba izgleda:

Ciglar, Butina, Pačkovski

Rakszanyi, Jurić, Dojkić

Komplet, Bosilj, Brkljačić

Karčić, Trebec, Stojsavljević

Pascua

Ovim igračicama treba još dodati neke od mladih igračica Novog Zagreba, kao što su Kukolja, Mijatović, Miličević, Sarjanović. Roster Lupica brojati će 15 igračica. Da li će Lupice dovoditi nekog na poziciju pet, ostaje još otvoreno.

Related Articles